Secretul periculos din spatele unor oferte imobiliare convenabile. Cum se ascunde o BULINA ROSIE
Oricat de tare v-ar surade ideea sa cumparati un apartament sau o casa din perioada interbelica, nu va avantati la oferte nefiresc de bune.
Foarte multe imobile ascund un secret, numit bulina rosie. Desi legea prevede amenzi pentru toate asociatiile care scot insemnul de pe cladire, in realitate acest lucru se intampla frecvent.
Iar explicatia e simpla. Daca la inchiriere nimeni nu-l obliga pe proprietar sa scoata in evidenta viciul cladirii, la vanzare acest amanunt esential ar trebui mentionat in cartea funciara.
Alegeri 2024
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
In sectorul 2 al Capitalei, operatiunea bulina incepea in 2007, iar 113 cladiri primeau acest semn, care arata clar, alb pe rosu, ca imobilul se poate prabusi la un cutremur puternic.
Decizia a fost luata pentru a-i avertiza pe locatari, trecatori, dar si pe cumparatori. De aici si problemele. Multi si-au dat seama ca bulina e de fapt un stigmat care scade brusc valoarea constructiei, blocheaza inchirierile si vanzarile.
Fireste, nu toti s-au lasat saraciti de decizia autoritatilor. Solutia gasita a fost simpla: Jos Bulina ! Asa se explica de ce din 6 imobile alese la intamplare pentru experimentul nostru, de pe 3 semnul a disparut.
Nu toti stiu insa ce vecini intreprinzatori au. Intr-un alt bloc, o doamna e convinsa ca bulina a fost de fapt furata.
Teoretic, autoritatile ar trebui sa ne protejeze de astfel de situatii. In practica insa, nu se intampla nimic.
Desi exista o lege care prevede ca riscul seismic trebuie mentionat in cartea funciara a imobilelor, pana acum nimeni nu a facut acest lucru.
Institutia care ar avea aceasta sarcina, adica primaria Capitalei, ne anunta ca nu si-a dus pana la capat indatoririle in lipsa normelor de aplicare.
Pana cand vor monta primarii bulinele si pana cand vor fi obligati proprietarii sa le treaca in cartea funciara, cei care doresc sa inchirieze sau sa cumpere pot verifica adresele cu risc seismic intr-un tabel care poate descarcat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.
Sursa: Pro TV
Etichete: imobiliare, bloc, vanzari, risc seismic, bulina rosie,
Dată publicare:
22-03-2012 18:58