"Daca nu cultivam, macar sa construim". Romanii renunta la terenul agricol in favoare imobiliarelor
Constructorii, dar si investitorii industriali, sunt cu ochii dupa cele mai bune parcele. Astfel, responsabilii din localitatile aflate in preajma marilor orase renunta la agricultura neprofitabila si trec zeci mii de hecare de pamant in intravilan.
Iata un exemplu concret, langa Bucuresti.
In acest moment, orasul Popesti-Leordeni are o suprafata intravilana de aproximativ 1000 de hectare. Odata cu modificarea planului urbanistic general, dimensiunea terenului construibil se va mari de 5 ori.
Alegeri 2024
11:28
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Până unde poate merge puterea primului om în stat conform Constituției
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
Discutam despre 95% din suprafata localitatii. Autoritatile vor sa regandeasca zona in functie de interesele imobiliare si industriale.
Un om de afaceri este interesat de zona si pentru ca pretul terenului a scazut la jumatate. Asa se face ca o casa la curte se vinde acum cu cel mult 70.000 de euro. Iar comenzi exista: pana in toamna vrea sa dea in folosinta 1500 de locuinte.
Ideal si pentru cei care fac afaceri la scara mare si au nevoie de hale.
Boomul imobiliar a prins orasul Voluntari, de pilda, cu toate terenurile trecute in intravilan. Asa au aparut acolo foarte multe cartiere, dar si cladiri de birouri.
Miscari similare au loc si in apropiere de Timisoara, Cluj sau Iasi.