Bătaie în curtea Mitropoliei Moldovei. Scandalagii au venit cu pistoale şi sprayuri lacrimogene la biserică

Ultima actualizare: 04-09-2020 13:43

Scandal uriaş în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, unde membrii a doua clanuri s-au luat la bătaie, la scurt timp după ce au ieşit din lăcaşul sfânt.

 

Peste 20 de persoane şi-au împărţit pumni şi picioare, iar unii au scos pistoalele şi sprayurile lacrimogene. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor pentru că spiritele să se calmeze. Trei scandalagii au ajuns în arest. Culmea, taberele veniseră la biserică să se împace.

Indivizii, originari din Vaslui, au depus un jurământ în Mitropolie, după un ritual specific etniei din care fac parte.

Cele două grupări îşi juraseră reciproc să se împace şi să nu se mai războiască în afaceri. Dar înţelegerea nu a durat mult.

Unul între membrii clanului a scos un spray lacrimogen şi l-a îndreptat spre un rival. La rândul său acesta l-a ameninţat cu un pistol cu bile.

La scurt timp, cu toţii au început să-şi împartă pumni şi picioare.

Surse din anchetă susţin că cearta a pornit de la nişte conflicte mai vechi, dintre două clanuri, rămase nerezolvate.
A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine, pentru că oamenii să se calmeze.

Martori: Am venit să ne jurăm aici, el nu a vrut să spună..
Polițist: Aici nu e loc de adunătura pentru voi, înţelegi?

Anca VÎjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași: "Poliţiştii au fost sesizaţi la 112 despre un scandal iscat intre mai multe persoane, în curtea catedralei. Poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali s-au deplasat la faţa locului. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii"

Scandalagii au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar 19 dintre ei au fost duşi la audieri. La final, trei au fost reţinuţi, pentru 24 de ore.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO