Ministerul Educaţiei a deschis două linii Telverde pentru informații privind deschiderea școlilor în contextul pandemiei

Ultima actualizare: 04-09-2020 19:42

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a pus la dispoziţie două linii Telverde pentru a facilita accesul rapid la informaţii tuturor celor interesaţi de contextul educativ şi sanitar în care se va desfăşura activitatea didactică în anul şcolar 2020-2021.

 UPDATE Cu puține zile înainte de începerea scolii, când nimeni nu știe cum se vor desfășura cursurile, Ministerul Educației vine cu două numere de telefon, cu care încearcă să mai rezolve din haos.

Începând de vineri, elevii, studenții sau directorii unităților de învățământ pot cere ajutor sau lămuriri la două linii Telverde.

La capătul celălalt al firului se află angajați din minister, care vor încerca să răspundă la toate întrebările.

De luni până vineri, între orele 8 dimineața - 16, elevii, studenții și părinții pot suna la linia Telverde pentru a pune întrebări referitoare la începutul de an școlar.

Cu siguranță angajații MEC vor avea de furcă, pentru că dincolo de toată teoria și de norme părinții încă nu știu ce se va întâmpla în 14 septembrie.

A fost înființată și o a doua linie Telverde, aceasta din urmă se adresează directorilor unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrațiilor publice locale.

Și vine în ajutorul celor care vor să aplice pentru achiziția de tablete sau alte echipamente electronice, dar și echipamente sanitare.

 

Clase neamenajate, cu doar câteva zile înainte de începerea școlii

 

Sunt măsuri tardive, din păcate, măsuri care puteau fi luate măcar pe post de prim pas la debutul vacanței, dacă nu și mai devreme.

Mai sunt doar 10 zile până când cei aproximativ 3 milioane de elevi se vor întoarce în bănci.

Numai în București există peste 400 de școli de stat, iar unele dintre ele nici acum nu au început pregătirile.

În una dintre cele mai mari astfel de instituții de exemplu, din Sectorul 3, clasele în care învață mai bine de 30 de elevi sunt așa cum le-au lăsat copiii în urmă cu șase luni.

Nici vorbă de reamenajare. Iar părinții au fost înștiințați că abia săptămâna viitoare se vor monta despărțitoarele de plastic dintre bănci.

 

Anunțul oficial al Ministerului Educației

 

Potrivit unui comunicat de presă al MEC, prima linie Telverde - 0800672031 - va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie - 0800672032 - va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale, cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

MEC precizează că ordonanţa reglementează: modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line; achiziţia de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, achiziţii decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 - 16,00.

 

MEC a lansat și educatiacontinua.edu.ro

 

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public.

Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO