IPS Teodosie, luat la rost de un preot la sediul Politiei din Constanta. "Esti platit de la stat cu 76 de milioane pe luna"

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Inalt prea sfintia sa Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, aflat sub control judiciar, s-a prezentat joi, pentru a doua oara, la sediul Inspectoratului de politie Constanta, conform procedurii.

La intrarea in sediul politiei, ierarhul a fost luat la rost de un fost preot, caterisit in urma cu cativa ani. Situatia a devenit din ce in ce mai tensionata, asa ca preotii care il insoteau pe arhiepiscop au devenit, la un moment dat, garzi de corp.

"Esti platit de la stat, ia mana de pe mine, esti platit de bugetul de stat, trebuie sa raspunzi, ai inteles? Va platiti colegii in lumanari ? Esti platit de la bugetul de stat cu 76 de milioane pe luna si de la facultate cu 6000 de lei pe luna, trebuie sa raspunzi", a spus preotul.

Fostul preot Gabriel Mascas, care a slujit intr-o biserica din Cernavoda, a fost caterisit in urma cu 14 ani. La acea vreme, Inalt prea sfintia sa Teodosie a considerat ca preotul are un comportament nedemn.

Intre timp, Gabriel Mascas a contestat decizia arhiepiscopiei, iar magistratii curtii de apel Constanta i-au dat castig de cauza. Omul are o decizie definitiva si irevocabila de repunere in functie, dar acest lucru nu s-a intamplat.

De-alungul timpului Gabriel Mascas l-a acuzat pe arhiepiscopul Tomisului de numeroase nereguli privind fondurile bisericii, precum si de neplata salariilor preotilor din mai multe parohii.

In ceea ce-l priveste pe arhiepiscopul Teodosie, masura controlului judiciar a fost ridicata in cazul acuzatiei de luare de mita. Cert este ca prelatul nu a anuntat politia ca i s-a oferit mita.

Gabriel Mascas, fost preot: "Cand a primit acel plic cu 500 de euro, initial s-a spus ca nu a vrut sa-l primeasca, dar nu a binevenit sa anunte autoritatile"

Inaltpreasfintitul Teodosie este invinuit intr-un dosar de coruptie privind plata de catre APIA a sumei de 300 de mii de euro privind subventii pentru 350 de hectare de teren de la ferma Nazarcea.

Impreuna cu organele de ancheta, IPS Teodosie a stabilit sa se prezinte in fiecare zi de joi a saptamanii la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. Ca si la prima vizita la IPJ, Inaltul ierarh nu a facut nici o declaratie. Insotit de un preot paroh, arhiepiscopul Teodosie a intrat in sediul politiei si nu i-a raspuns barbatului care l-a abordat, un fost preot din Cernavoda.

Omul l-a acuzat de luare de mita si a incercat, in zadar, sa il faca sa ii dea o explicatie. Fostul preot povesteste ca in urma cu cativa ani a fost caterisit pe nedrept si apoi i s-ar fi cerut bani ca sa primeasca o noua parohie. Pe 28 si 29 octombrie se va intruni Sfantul Sinod la care este posibil ca inaltii prelati sa ia in discutie cazul arhiepiscopului Tomisului!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO