Șapte din cei opt oameni pieriți în focul de la Ferma Dacilor au fost găsiți. Trei sunt copii. Patronul a fentat mereu legea
Rămășițele a șapte dintre cei opt oameni dispăruți în incendiul de la Ferma Dacilor au fost găsite și pe baza probelor ADN victimele au fost și identificate.
Trei dintre cei găsiți fără viață printre ruinele construcției făcute scrum sunt copii, cu vârste între 11 și 16 ani. Anchetatorii fac cercetări pentru a da de urma celei de-a opta persoane dispărute.
Atenție, urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional.
În cenușa complexului Ferma Dacilor, criminaliștii caută încă rămășițe umane, dar și probe care să-i ajute în rezolvarea acestui caz.
”Reporter: Au fost identificate victimele, în sensul că s-a stabilit identitatea lor, sau vorbiți doar de faptul că 7 din 8 victime au fost scoase din ruine?
Maria Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: Au fost identificate victimele, pe baza probelor ADN”.
Deocamdată, însă, Poliția nu a făcut publice numele tuturor celor care au pierit.
Dintre cei trei copii care și-au pierdut viața, unul este băiatul administratorului acestei pensiuni, iar ceilalți doi băieți sunt copiii unui fin al omului care administra Ferma Dacilor. Bărbatul a intrat în foc să-și salveze copiii, însă n-a mai ieșit.
Cei doi băieții ai rudei lui Dinicu, unul de 16 ani și fratele lui mai mic, de 11 ani, făceau fotbal de performanță. Antrenorul mezinului a scris pe Facebook că băiatul va fi pentru el ca un înger păzitor.
"De azi înainte ești copilul cu care o să mă sfătuiesc zilnic și o să fii zilnic pe teren cu mine, cum ai fost în ultimul an și jumătate. Te iubesc! Drum lin, copile!".
Fratele celor doi sportivi, geamăn cu unul dintre ei, a supraviețuit, împreună cu mama lui. Cei doi au reușit să iasă din foc înainte ca totul să fie înghițit de flăcări.
Bucătăreasa: ”Exista de toate, doamnă, exista tot ce era necesar”
Cornel Dinicu, proprietar de facto al complexului Ferma Dacilor, și-a pierdut în incendiu copilul de 11 ani. Era jucător de hochei. Părinții i-au cules echipamentul ars dintre ruine.
Martor: ”Rămăsese cu un adidas al copilului în brațe, adică unde l-o fi găsit pe acolo și știa că e adidasul lui. Maică-sa avea crosele alea în brațe, deci oamenii sunt foarte tulburați, vă dați seama”.
Autoritățile încearcă să stabilească acum ce a dus la această tragedie. La Poliția din Mizil au fost audiați miercuri mai mulți angajați ai pensiunii.
”Elena Popa, bucătar: Exista de toate, doamnă, exista tot ce era necesar, nu era nimic pe falsitate, nu era pe... A funcționat tot.
Reporter: A fost pus focul, ce credeți?
Elena Popa: Nuuuu, nu știu să vă spun”.
Nici pompierii și nici specialiștii INSEMEX veniți la fața locului nu au stabilit până în prezent o cauză posibilă a incendiului. Dacă a fost vorba despre o mână criminală, de un scurtcircuit sau o defecțiune tehnică a unui echipament.
O altă anchetă, a DNA, încearcă să lămurească acum cum funcționa Ferma Dacilor atâta timp cât nu ar fi avut documentele în regulă. Primăria din Gura Vadului spune că Ferma Dacilor a fost construită fără autorizație, dar a reușit să obțină, în 2020, certificatul de edificare pe baza unei expertize tehnice.
Patronul pensiunii s-a ferit să obțină vreo autorizație
Tentativele administrației locale de a controla complexul au eșuat, susține primarul localității.
”Nicolae Marius Sora, primar: Nu, nu am fost în control.
Reporter: Păi, tocmai spuneați că ați fost, dar nu ați găsit pe nimeni.
Nicolae Marius Sora: Trebuia spus, acolo este proprietar o anumită doamnă din București, am încercat să luăm legătura cu ea, nu s-a putut lua legătura cu ea. Normal ar fi trebuit să ceară autorizație de funcționare, pe care nu au cerut-o”.
Iar lucrurile s-au oprit aici, lasă de înțeles primarul. Și pompierii au verificat Ferma Dacilor în 2019 și au dat 6 avertismente, apoi nu au mai călcat pe acolo. Motivul - începuse pandemia.
Virgiliu Daniel Nanu, prefectul județului Prahova: ”Înțeleg că în anul 2020 exista un ordin al IGSU care suspenda toate aceste controale, nu știu acum dacă avea un termen limitat sau nelimitat, urmează să facem cercetări și să vedem de ce nu au mai fost, dacă trebuiau să meargă”.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova face cercetări privind infracțiunile de ucidere, vătămare și distrugere, toate din culpă, însă implicațiile în acest caz sunt mult mai ample.
Sursa: Pro TV
Etichete: victime, morti, constructii ilegale, ferma dacilor,
Dată publicare:
27-12-2023 17:19