Șapte ani de la tragedia SMURD de la Haragâș. Eroii au fost comemorați de rude și colegi. "Sunt în sufletele noastre"
Au trecut șapte ani de la accidentul aviatic SMURD în care un echipaj de salvare aeriană de la Iași a murit în timpul unei misiuni în Republica Moldova.
Vineri, colegii și rudele celor patru eroi care au căzut cu elicopterul, din cauza unei furtuni, i-au pomenit chiar la locul tragediei, în pădurea Haragâș.
Pe 2 iunie 2016, medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, pilotul Doru Gavril şi copilotul căpitan-comandor Voicu Șocae se aflau într-o misiune de salvare transfrontalieră în Republica Moldova.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Echipajul SMURD decolase de pe stadionul din Chisinau și trebuia să preia din Cahul un bărbat de 64 de ani care suferise un accident vascular. Pacientul trebuia sa ajunga de urgență la spitalul din Chișinău. În raionul Cantemir, în apropierea de localitatea Haragâș, aparatul de zbor a dispărut de pe radar. Se prăbușise în pădure.
Vineri, la șapte ani de la tragicul eveniment, colegii salvatorilor au participat la slujba de parastas, făcută la locul accidentului aviatic.
Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: "Avem șapte ani de lacrimi, șapte ani în care ne-au lipsit și în care credem că ne-au vegheat de sus. În acești șapte ani, însă, au crescut toți cei pe care ei i-au format. Este un fel prin care demonstrăm că toți colegii noștri care au plecat la cer atunci, la Haragâș, trăiesc încă, muncesc încă, sunt parte din echipa UPU-SMURD Iași".
În Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, colegii rămași de garda au aprins lumânări în amintirea celor care au murit.
Cristina Stan, medic primar urgențe: "Ei sunt practic aici, cu noi, în sufletele noastre, în amintirile noastre, în tot ce ne înconjoară. Am lucrat cu ei, i-am cunoscut pe toți... Sunt toți cu noi, nu fizic, dar în sufletul și în amintirile noastre".
Gheorghe Anghel, medic rezident urgențe: "Acum șase ani, eram student și mă gândeam ce eroi, ce meserie nobilă, cât de importantă e munca pe care o fac. Mă gandeam că trebuie să fii foarte curajos să faci urgență și elicopter".
Ancheta a arătat că accidentul s-a petrecut din cauza vremii nefavorabile.