Sanatate la bani marunti: cum sunt cheltuite sumele stranse din coplata pana acum la Arad

Ultima actualizare: 16-05-2013 06:52
Coplata

Coplata de zece lei stabilita la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad a fost achitata, pana in prezent, de 720 de pacienti, iar cei 7.200 de lei intrati in bugetul unitatii in ultimele sase saptamani au fost cheltuiti pe consumabile de birou.

Potrivit conducerii SCJU Arad, de la 1 aprilie, cand s-a introdus coplata in valoarea de zece lei, aproximativ 720 de pacienti au fost nevoiti sa plateasca aceasta taxa, dintr-un numar total de 3.000 de persoane externate.

Astfel, unitatea medicala a incasat 7.200 de lei din noua taxa, bani care au fost cheltuiti pe masura ce au intrat in conturi.

"Banii din coplata sunt folositi pentru consumabile de birou, pentru ca la acest capitol avem cheltuieli foarte mari. Este un mic ajutor pentru ca inainte aveam mereu probleme cu tonerul si hartia necesare pentru imprimante", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, managerului spitalului, Teodora Olariu.

Cea mai mare parte a pacientilor spitalului nu s-au incadrat la plata, fiind persoane internate in regim de urgenta sau din categorii exceptate de la plata.

La sfarsitul lunii martie, cand a fost stabilita taxa de zece lei, reprezentantii spitalului calculasera ca intr-un an se vor incasa pana la 60.000 de lei din coplata.

"Din 32.000 de pacienti cat avem pe an, cel mult 6.000 se incadreaza la coplata, majoritatea pacientilor nostri fiind internati in regim de urgenta", declara managerul unitatii, Teodora Olariu.

Bugetul anual al SCJU Arad este de 135 de milioane de lei, astfel ca suma ce ar fi stransa din coplata ar insemna o crestere a disponibilitatilor financiare de doar 0,044 la suta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO