S-a schimbat legea. Cum pot rămâne românii fără mașină. Statul o poate confisca și vinde

Dată publicare: 06-07-2020 19:42
Dată actualizare: 06-07-2020 21:20


Cei care aruncă gunoaiele în natură nu mai riscă doar amendă, ci pot să rămână inclusiv fără maşină.

S-a schimbat legea, iar de la mijlocul lunii mai comisarii Gărzii de Mediu au dreptul să ia măsuri dure. A simţit-o deja pe pielea lui un bărbat din Drobeta Turnu Severin care a fost urmărit pe străzile din oraş înainte de a arunca nişte saci cu moloz.

Un pensionar care voia să scape de gunoaile din maşină pe un teren a fost urmărit în trafic de comisarii Gărzii de Mediu. Când a fost oprit a spus că dorea doar să umple o groapă. A rămas şocat însă când autorităţile i-au spus că va rămâne fără autoturism.

Șoferul amendat: ”Am fost urmărit în trafic, m-au fotografiat şi mi se pare foarte foarte grav să-ţi dea şi amendă şi să-ţi confişte şi maşina".

Cătălin Tutilescu - comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi: "Este o măsură nouă, într-adevăr, o măsură complementară de confiscare a autoturismelor. De aceea atragem atenţia celor pe care o să-i identificăm în trafic că le vom confisca autoturismele - ce se întâmplă cu ele mai departe - sunt rechiziţionate de către noi".

În acest caz, bărbatul a primit o amendă de 15.000 de lei, dar a fost sancţionat şi proprietarul pe terenul căruia urmau să fie aruncate gunoaiele. Acesta va trebui să plătească 500 de lei şi i s-a pus în vedere să îşi ia toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente, altfel riscă o nouă sancţiune.

Nicolae Giurebea - proprietarul terenului: "Se făcuse cam un depozit de gunoi, oamenii aruncau cu căruţele, cu maşinile. Acum punându-mă la zi cu legea care e de vreo două luni în vigoare, am luat toate măsurile să nu mai încălcăm".

Cătălin Tutilescu - comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi: ”Uitaţi-vă în spatele meu, zona e curăţată perfect, proprietarul terenului a fost sancţionat, măsura coercitivă a avut efect, acesta şi-a îngrădit terenul, l-a nivel şi este lipsit de gunoaie„.

Comisarii Gărzii de Mediu spun că, de acum încolo, vor patrula în trafic, 24 de ore din 24, cu maşini neinscripţionate, astfel încât şansele de a-i prinde pe cei care arunca gunoiul în natură să crească. Este adevărat că sancţiunile aplicate pot fi contestate în instanţă. Însă - dacă judecătorul le dă dreptate - maşina confiscată va fi scoasă la vânzare de către autorităţi.


VIDEO PROTVPLUS.RO