S-a mărit numărul plângerilor jandarmilor care susțin că au fost agresați pe 10 august
Miercuri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, care se ocupă de cercetarea protestatarilor agresivi, a comunicat oficial că toate plângerile depuse de jandarmii care au fost la protestele din 10 august au fost reunite într-un singur dosar penal.
Astfel, în acest dosar legat de violențele comise la protestele din 10 august se fac cercetări pentru acuzații de ultraj.
Însă cea mai spectaculoasă informare care derivă din această comunicare oficială este faptul că la parchetul de sector s-au strâns 126 de plângeri ale jandarmilor - adică un număr foarte mare de trupe speciale care ar fi fost afectate de violențele din 10 august.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Specialiștii spun că nu este exclus ca acest număr de mare de plângeri al jandarmilor să fie de fapt o încercare de a contrabalansa dosarul și numărul plângerilor înregistrate la parchet, unde au fost depuse aproximativ 800 de plângeri ale celor care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale a forțelor de ordine.
La secția parchetelor militare, dar și la Parchetul Militar București continuă să vină martori oculari ai evenimentelor din 10 august, pe care procurorii militari îi audiază pentru a ajunge la o concluzie în privința acelor violențe.
Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august.
Pe 16 august, procurorii militari au ridicat de la Jandarmeria Română documentele privind substanţele chimice deţinute şi folosite cu ocazia intervenţiei la protestul de vineri, precum şi mostre de muniţie neletală şi substanţe chimice.
Parchetul declara atunci că muniţia neletală şi gazele lacrimogene folosite au "certificat de calitate şi garanţie", precum şi "declaraţie de conformitate".
Mai trebuie precizat și faptul că, tot miercuri, Jandarmeria Română a sesizat DIICOT pentru infracțiuni împotriva ordinii constituționale, în legătură cu protestele care au avut loc pe 10 august în Piața Victoriei.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!