Romeo Dunca, despre situația din Spitalul din Reșița: „Iau salarii de medici primari și sparg furuncule”
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, îi acuză pe medicii de la Spitalul de Urgență Reșița că că aleg să facă doar operații ușoare, cât să își „ia salariile uriașe” și trimit cazurile serioase în alte orașe.
„Spitalul Județean cheltuie 50 de milioane de euro pe an, mai mult decât bugetul județului. Acolo sunt zeci de doctori. Noi avem o școală de medicină sănătoasă, dar să ai zeci de medici primari care stau și iau doar salarii de medici primari și fac intervenții… sparg furuncule, hemoroizi, și orice intervenție grea o trimit în alte spitale”, a declarat Romeo Dunca, potrivit expressdebanat.ro.
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin se arată total nemulțumit de ceea ce prestează în prezent medicii de la Reșița, dând chiar un exemplu concret și de actualitate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Știm ce s-a întâmplat cu o pacientă în urmă cu o săptămână care avea nevoie de o operație toracală, avea COVID, și bineînțeles că nu se putea face la Reșița și așteptăm să vedem dacă o primește pe undeva, la Timișoara sau Târgu Mureș. Deci nu putem să facem niște intervenții mai serioase ca să putem să luăm și noi niște bani de la Casa de Asigurări. Actul medical nu este atât de calificat pe cât sunt calificările la specializările medicilor și la salariile pe care le iau. Medicii rezidenți totuși au salarii foarte mici”, mai spune Dunca.
Mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut în spaţiul public, fiind vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş-Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Autorităţile susţin că acestea sunt "condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a transmis, miercuri seara, printr-un comunicat de presă, că pe rolul instituţiei a fost înregistrat, în aceeaşi zi, un dosar având ca obiect infracţiunea de abuz în serviciu, scrie News.ro.
"În cauză se efectuează cercetări faţă de faptele care se conturează din imaginile din data de 2 decembrie 2020, ce au apărut în mass media naţională, respectiv imagini filmate şi alte materiale de presă din care reies indicii că mai mulţi pacienţi cu probleme psihice şi alte probleme de sănătate, internaţi într-o secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, nu primesc îngrijiri adecvate fiind lăsaţi dezbrăcaţi pe holurile secţiei, direct pe ciment/podea sau alături de persoane decedate care nu au fost ridicate din saloane, precum şi referitor la condiţiile din saloanele/spaţiile în care aceştia sunt internaţi”, se arată în comunicatul Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.
Inspecţia Sanitară de Stat a aplicat primele sancţiuni, în cuantum de 18.400 de lei, reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, după prima zi de control în această unitate. Managerul unităţii a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a realizat lucrările de reparaţii şi igienizare asumate în planul de management. Au mai fost sancţionate două asistente şefe, o asistentă şi o infirmieră.