Românii, prinşi de febra construcţiilor. Ce dotări le oferă dezvoltatorii


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 20:26
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 19:31
Categorie: Stiri actuale

În România se construiește tot mai mult. Institutul Național de Statistică a anunțat că anul acesta, creșterea a fost de peste 30 la sută.

Cel mai mare avânt l-au luat clădirile de birouri, însă trendul se menține și în cazul imobilelor de locuit. Ca să îi atragă pe clienți, tot mai mulți investori construiesc exclusiv pentru locatari, săli de sport, grădinițe și restaurante.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în primele 9 luni ale acestui an, în România, s-au construit cu 30 la sută mai multe clădiri rezidențiale decât în aceeași perioadă a lui 2018.

Pentru că au de unde să aleagă, clienții sunt tot mai pretențioși.

Drept urmare, investitorii imobiliari le oferă pe lângă locuință, acces la săli de sport, restaurante și locuri de relaxare.

Proprietar: „Mi se pare super ok să ai totul în apropiere. Ai teren de fotbal, ai restaurant. Nu mai pierzi timpul pe drum, se știu problemele cu trafic. Ai sală de fitness, cel puțin o oră pe zi câștigi în plus."

Într-un complex din Cluj există și o grădiniță, iar în curând se va deschide un spațiu pentru cei care lucrează de acasă.

Dezvoltator imobiliar: „Le oferim o comunitate și un loc în care au acces la facilitățile principale de care au nevoie fără să folosească mașina. În momentul de față au facilități precum școală, sală, grădiniță, cantină, teren de fotbal și parc interior plus coworking space la parterul blocului."

Locatarii beneficiază de reduceri pentru aceste facilități.

Există însă și investitori imobiliari care oferă totul gratuit, dar cer și 3.000 de euro pe un metru pătrat.

Broker agenție imobiliară: „Un apartament normal în funcție de locație costă de la 800 de euro până la 1.400 maxim, ori aceste proiecte încep de la 1.700 de euro, 1.800 și ajung până la 3000 de euro metrul pătrat."

În Brașov, de pildă, locatarii unui cartier recent construit au amenajat la demisiolul unui bloc un spațiu unde vecinii se pot întâlni să se distreze. Tot aici, copiii lor fac cursuri de robotică, dans și limbi străine.

Pentru cei mici există și un after school.

Locatară: „Copilul meu este pasionat de lego și pentru mine a fost o reală plăcere ca să am în cartier, la doi pași, acest spațiu unde să îl aduc foarte ușor să facă lego, să facă tehnică, să învețe constructiv."

Vecinii pot veni aici să urmărească împreună filme, să citească sau să participe la ședințe de dezvoltare personală. Dacă sunt în cartier pasionați de gătit ori de croitorie, primesc spațiul gratuit ca să țină cursuri pentru vecinii interesați.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO