Reguli mai stricte pentru românii care vin în țară, începând de duminică


Ultimul update: Duminica 15 Martie 2020 20:47
Data publicarii: Duminica 15 Martie 2020 19:37
Categorie: Stiri actuale

După ce situaţia s-a agravat în ţările în care trăiesc mari comunităţi de români, autorităţile înăspresc condiţiile de intrare în ţară.

Toate persoanele care sosesc în România din ţări în care au fost confirmate cel puţin cinci sute de cazuri de coronavirus se vor autoizola la domiciliu. Decizia se aplică din duminică seară, începând cu ora 21.00. Iar cei care ajung din Italia, China și Coreea de Sud intră în carantină timp de două săptămâni.

Cei care ajung duminică seară, în România, din ţări în care s-au înregistrat oficial mai mult de 500 de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus, sunt obligaţi să declare domiciliul spre care se îndreaptă, iar odată ajunşi acolo se vor autoizola. Decizia se aplică fără excepţie, chiar dacă persoanele nu au simptome de infectare cu coronavirus.

Marcel Vela: Se aproba instalarea izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din ţările unde sunt confimate cel puţin 500 de cazuri confirmate. Măsura intra în vigoare de la ora 21.00.

Datele oficiale ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor indica 11 state în care se aplică noua măsura.

Autoizolarea la domiciliu


Franţa sau Spania, țări cu mari comunităţi de români, sunt pe lista statelor în care numărul de bolnavi cu coronavirus a depăşit pragul de 500. Elveţia, Austria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania, Danemarca şi Suedia sunt la rândul lor în această categorie. Ambasadorii noştri din Spania şi Italia au transmis mesaje prin care îi roagă pe romani să nu mai plece la drum.

Gabriela Dancău, ambasadorul României în Spania: Evitaţi orice călătorie, dacă aceasta nu este absolut necesară. Protejaţi-vă pe dumneavoastră, familia şi pe cei dragi. Suntem responsabili faţă de aceştia, prin urmare nu trebuie să riscăm infectarea lor.

George Bologan, Ambasadorul României în Italia: Gândiţi-vă că, traversând Europa, care în acest moment e plină de focare, vă expuneţi familia. De aceea, invitaţia noastră, sugestia noastră, este să rămâneţi, acolo unde este cazul, în izolare. Nu înţelegeţi că izolarea vă îngrădeşte libertatea, nu este o pedeapsă.

În autoizolare pentru 14 zile vor intra automat şi cetăţenii care ajung în România din Statele Unite ale Americii ...

Aşa cum sunt obligaţi şi cei care călătoresc din Japonia.

Românii care care sosesc din orice localitate din Italia intra obligatoriu în carantină timp de două săptămâni.

Zone cu risc major mai sunt considerate provincia Hubei din China, inclusiv Wuhan, dar și două orașe din Coreea de Sud.

VIDEO PROTVPLUS.RO