România petrece și în stradă. Ce spectacole au pregătit marile orașe de Revelion
Peste 10.000 de oameni sunt așteptați la petrecerea care va fi organizată în Piața Ovidiu din Constanța.
Concertele vor începe la ora 21:30, iar la miezul nopții cerul va fi luminat de un spectacol de artificii, lumini și lasere.
Din Cluj-Napoca, deși lipsesc artificiile, petrecerea se va ține, ca în fiecare an, în inima orașului. Vor fi restricții de circulație în zonă, pentru a fi evitate ambuteiajele, iar mijlocele de transport în comun vor avea program prelungit.
În Piața Unirii se vor aduna mii de oameni până la miezul nopții. Pe scena vor urca mai mulți artiști, iar cel mai așteptat moment va fi spectacolul cu drone și lumini.
În Piața Sfatului din Brașov, Anul Nou va fi întâmpinat cu un spectacol de lasere și artificii de 12 minute. Vor fi 50 de efecte pirotehnice cu o cadență de 450 de focuri pe minut. Artificiile vor fi lansate de la Turnul Alb și vor exploda și la 250 de metri înălțime așa că vor fi vizibile de la distanță mare. Participanții sunt îndemnați să-și lase mașinile acasă.
În centrul Timișoarei sunt asteptați peste 10.000 de oameni. La miezul noptii, va avea loc un foc de artificii, timp de zece minute, deasupra Catedralei, iar concertul va ține până la ora 1.
În tot acest timp, în Iași, printre cei care vor cânta de Revelion în Piața Palatului Culturii este și o câștigătoare de la Vocea României, Andra Botez.
Gheorghiță Rusu, manager Ateneul Iași: „Costurile, per total, pe anul acesta, sunt undeva în jurul sumei de 300.000 de lei”.
În Piața Sfatului din Sibiu petrecerea va dura aproximativ trei ore și va începe la 22. Numărătoarea inversă va fi făcută la unison și cifrele vor curge pe un ecran imens. Focurile de artificii lipsesc și în acest an pentru a ne proteja prietenii necuvântători. Din bugetul local s-au alocat, pentru eveniment, 250.000 de lei.
Reporteri: Yvette Mîrza, Ana Maria Barbu, Doina Plăcintă, Emanuela Băluș, Mariana Apostoaie, Octavian Moldovan