România are și hoți de gunoaie. Doi bihoreni, surprinși când furau sacii cu deșeurile adunate de voluntari
În afara celor care aruncă gunoaiele la întâmplare, în România a apărut și categoria celor care fură gunoaiele gata strânse în saci.
Așa au făcut doi bihoreni care, pentru câteva bucăți de metal pe care le-ar fi valorificat, au furat sacii cu deșeurile adunate de voluntari și depozitați pe o platformă specială. Cei doi faptași au fost surprinși de o cameră de supraveghere, sunt amendați de Garda de Mediu și vor fi cercetați pentru furt.
Pe camerele de supraveghere, montate în zona platformei de gunoaie de Primăria Tinca, se poate vedea cum cei doi coboară din mașină și încep să încarce sacii cu deșeuri. Au găsit acolo și o dormeză, pe care s-au gândit, la fel, să o ia acasă.
Alegeri 2024
17:01
Surpriză. Ce partid are cel mai tânăr parlamentar, după alegerile din 1 decembrie. Nu este Partidul Oamenilor Tineri
14:23
AEP a publicat cheltuielile electorale ale candidaților la prezidențiale. „Călin Georgescu - zero lei”
13:46
Călin Georgescu a dat în judecată statul pentru că a desecretizat documentele care au dus la anularea alegerilor
19:42
Ambasadorul român în SUA: Călin Georgescu a fost sprijinit de Rusia, cea mai mare amenințare la adresa României și a NATO
Ioana Suciu, responsabil de mediu, Primăria Tinca: „Au fost peste 40 de saci. Noi i-am pus aici pentru că erau supravegheați, este cameră video. Și, într-o zi, într-o după-amiază, am văzut că ne-au dispărut. Rulând camerele, am găsit făptașii”.
Amendă de 2.500 de lei
A fost alertată, imediat, Garda de Mediu.
Marius Orbai, Garda de Mediu Bihor: „Am făcut verificări și am constatat că acele deșeuri erau la o familie care le-au subtilizat. Se fac verificări, să vedem ce s-a întâmplat cu restul deșeurilor”.
Omul, prins în flagrant, dă din colț în colț.
Reporter: De ce i-ați luat?
Teodor Merge: Păi n-am știut că ... n-am știut, că erau puse separat de groapa de gunoi. Am căutat niște fier, na, și n-am găsit fier și... na. Deci noi i-am selectat acolo, și i-am lăsat acolo. Am adus dormeza, și le-am dus înapoi.
Responsabilii de mediu spun că nu e prima dată când se confruntă cu așa ceva.
Ioana Suciu, responsabil de mediu, Primăria Tinca: „Sunt genul de persoane care merg și iau sacii de la cetățeni, din fața porții, înainte să vină firma de salubrizare. Îi selectează la ei acasă, dozele le sunt necesare, iar flacoanele vin și ni le aruncă în alte zone”.
Pentru cele câteva bucăți de metal, făptașul a platit o amendă de 2.500 de lei, cât două pensii de-ale lui. Urmează, însă, să dea socoteală și polițiștilor, care îl cercetează pentru furt calificat.