România are al cincilea produs protejat la nivelul UE. Cum se prepară scrumbia afumată

scrumbie

România are, începând cu 3 decembrie, un nou produs pe lista celor recunoscute oficial, la nivel european.

Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP), anunţă Comisia Europeană printr-un comunicat.

Potrivit comunicatului, "scrumbia este pregătită sub formă întreagă, după curățare, sărată și afumată la rece după o metodă veche, din aria geografică definită. Peștii afumați sunt de culoare aurie, metalizată, datorată procesului de afumare.

Pentru localnicii din Delta Dunării, pescuitul este principala și cea mai veche îndeletnicire. Prin urmare, această activitate este bine înrădăcinată în cultura locuitorilor din Delta Dunării, făcând totodată parte, ca trăsătură caracteristică, din memoria numeroșilor turiști din lumea întreagă care vizitează localitățile din Delta Dunării.

Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare românești protejate în UE: Novac afumat din Țara Bârsei, Telemea de Ibănești, Salam de Sibiu și Magiun de prune de Topoloveni. În total, la nivelul UE, sunt înregistrate 1440 de produse protejate."

Citește și
pește afumat
Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Citește și...
Festivalul scrumbiei la Galați, fără scrumbie. De ce a cam lipsit peştele vedetă
Festivalul scrumbiei la Galați, fără scrumbie. De ce a cam lipsit peştele vedetă

Primele bancuri de scrumbii au plecat din Deltă, dar nu au ajuns la Galaţi.

Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului
Novacul afumat din Ţară Bârsei face profit după certificarea europeană. Recomandarea bucătarului

La nici trei luni de la obţinerea certificării europene, novacul afumat din Ţară Bârsei le-a adus deja producătorilor o creştere substanţială în vânzări.

Romania are un al patrulea produs protejat la nivelul UE. Novacul afumat a intrecut carnatii de Plescoi
Romania are un al patrulea produs protejat la nivelul UE. Novacul afumat a intrecut carnatii de Plescoi

Romania a reusit sa inregistreze la nivel european si „Novac afumat din Tara Barsei” ca produs de Indicatie Geografica Protejata (IGP).

Recomandări
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene

Interesul pentru fondurile europene este atât de mare, încât internetul s-a umplut de companii care oferă consultanță și întocmesc proiecte pentru obținerea sumelor alocate de Uniune.

România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE
România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE

Comisia Europeană a inclus România pe lista statelor cu dezechilibre economice grave, care amenință stabilitatea Uniunii Europene.

Incendiu la Spitalul Colentina. Mai mulți pacienți au fost evacuați. Zece autospeciale de stingere, la fața locului
Incendiu la Spitalul Colentina. Mai mulți pacienți au fost evacuați. Zece autospeciale de stingere, la fața locului

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la Spitalul Colentina din București. La fața locului au fost trimise, printre altele, zece autospeciale de stingere și cinci ambulanțe SMURD.