Replica dezvoltatorului blocului care a ars. De ce susţine că nu are nicio vină
Deşi imobilul a fost ridicat fără autorizaţie în urmă cu 5 ani, niciun responsabil nu a reuşit să-l demoleze. Dezvoltatorul a avut astfel mână liberă să vândă apartamentele, mai ales că le dădea la jumătate din preţul pieţei.
Locatarii ştiau că blocul n-are autorizaţie, motiv pentru care n-au putut să încheie acte de vânzare cumpărare. Aşa că au bătut palma în baza unui antecontract încheiat la notar. Unii au plătit integral apartamentele, alţii îi achitau lunar rate dezoltatorului, Ilie Ioniţă.
Inspectoratul de Stat în construcţii l-a dat în judecată pe dezvoltator pentru a-l obliga să dărâme clădirea. Acţiunea a fost însă suspendată pentru că investitorul a dat la rândul său în judecată primăria şi a cerut obţinerea avizului de construcţie. Dar fără să solicite primăriei documentul. Cererea îi este respinsă, primăria nu face nimic, inspectoratul revine în 2017 cu o altă solicitare, dar şi aceasta este respinsă pentru că... inspectoratul nu a putut obţine de la primărie hotărârea definitivă că lui Ilie Ioniţă nu i se poate emite autorizaţia.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
În replică, fratele dezvoltatorului, care e şi partener în firma, spune că procesul pentru obţinerea autorizaţiei a întârziat foarte mult şi aşa s-a ajuns aici. În plus, acesta susţine că nu are nicio vină câtă vreme focul a pornit de la o casă de lângă bloc şi nu din interiorul construcţiei.
Victime în acest cerc vicios au fost cumpărătorii, care s-au trezit vineri noaptea înconjuraţi de flăcări. Câţiva au mers la primăria sectorului 5 să primească ajutorul de urgenţă anunţat de edil - 3.000 de lei pentru fiecare persoană, şi promisiunea că toţi vor fi ajutaţi să se mute, cu chirie. La rândul lui, investitorul a promis că le vă o oferi un ajutor.
Doar cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii s-au sesizat în 2013 l-au sancţionat pe investitor şi l-au somat să dărâme blocul. Conform legii, primarul trebuie ia decizia finală, dacă o construcţie fără autorizaţie va fi demolată. Edilul de atunci, Marian Vanghelie nu a comentat situaţia, iar actualul, Daniel Florea, pasează răspunderea.
Sursa: Pro TV
Etichete: foc, incendiu, pompieri, bloc, salvare, apartamente, sectorul 5, Daniel Florea, marian vanghelie, flacari, iesire, autorizatie, ilie ionita,
Dată publicare:
11-09-2018 07:52