Renate Weber: ”Au murit bebeluși pentru că au fost plimbați între spitale, pe teste COVID”

Ultima actualizare: 20-10-2020 22:59
renate weber
Agerpres

Avocatul Poporului afirmă că bebeluși au murit pentru că nu au primit la timp îngrijirile medicale de care aveau nevoie, pentru că toate eforturile medicilor și locurile din spitale erau concentrate în lupta contra COVID.

Renate Weber a spus că neacordarea îngrijirilor medicale la timp a dus la decesul unor copii de vârstă fragedă, iar o problemă foarte mare este lipsa serviciilor medicale în această perioadă.


„Să nu ne mirăm că se ajunge la terapie intensivă pentru că unii au comorbidităţi, şi acelea s-au accentuat în perioada aceasta. Ea a fost, şi din păcate va continua acum, pentru că din nou spitale au fost numite COVID, suport COVID, dar nu mai fac aproape nimic altceva. Eu văd o problemă foarte mare în lipsa serviciilor medicale fireşti, normale în această perioadă. (...) Au murit copii, au murit bebeluşi, au murit copii de vârstă foarte fragedă, pur şi simplu pentru că au fost plimbaţi printre spitale, pe teste COVID care nu se făceau, care nu veneau”, a declarat Renate Weber marţi seară, la Antena 3, citată de news.ro.

Avocatul Poporului a mai spus că este nevoie de "un plan, cum ieşim din situaţia asta” la care să lucreze specialişti în domeniul sanitar.

Renate Webera reclamat, de asemenea, o a doua problemă "foarte gravă”, educația, considerând anul 2020 "un an de sacrificiu” din punctul de vedere al învăţământului.

"Dacă această pandemie mai continuă mult şi noi continuăm cu această abordare pe învăţământul ăsta online, care nu prea e învăţământ, o spun toţi (...) o să avem o generaţie de sacrificiu, clar”, a spus Weber.

Ea a precizat că afectaţi nu sunt doar elevii care au de dat examene finale, ci toţi copiii cu vârstă şcolară.

Curtea Constituţională a respins marţi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea Avocatului Poporului referitoare la prevederile privind „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată” din Legea carantinei şi cele referitoare la detaşare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO