Avocatul Poporului: Am făcut recomandări pentru plafonarea preţurilor la alimente şi medicamente. Văd că preţurile au crescut

Ultima actualizare: 16-09-2020 14:55
Avocatul Poporului: Am făcut recomandări pentru plafonarea preţului la alimente şi medicamente. Văd că preţurile au crescut
Inquam/ Octav Ganea

Avocatul Poporului, Renate Weber, susţine că a trimis încă de la începutul pandemiei către Guvern recomandări privind plafonarea preţurilor la unele alimente de bază şi pentru unele medicamente, dar a constatat că între timp acestea s-au scumpit.

 

Avocatul Poporului spune că a primit răspuns de la Secretariatul General al Guvernului conform căruia ideea este luată în calcul.

"Azi, după şase luni, eu văd că preţurile alimentelor, inclusiv de bază, au cam crescut, nici pomeneală să fie plafonate”, afirmă Renate Weber.

"Ne-a interesat, pentru că ne imaginam că o să urmeze o perioadă economică dificilă, şi am făcut recomandări în sensul plafonării preţului la unele alimente de bază şi la medicamente. Am primit un răspuns de la Secretariatul General al Guvernului, ne-au spus că vor lua în considerare. Azi, după şase luni, eu văd că preţurile alimentelor, inclusiv de bază, au cam crescut, nici pomeneală să fie plafonate, deci le-au luat în calcul, dar au decis să nu”, a declarat Renate Weber, miercuri, într-o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul activităţii în ultimele şase luni.

 

”Au fost situații interesante”

 

Renate Weber a arătat că au fost şi cazuri în care instituţia pe care o reprezintă a înaintat autorităţilor statului adrese la care acestea nu au răspuns, însă acestea au reacţionat în sensul rezolvării problemelor sesizate.

"Au fost situaţii, interesante de altfel, în care la unele din adresele noastre nu s-au primit răspunsuri de la ministere şi totuşi ministerele au făcut ceea ce noi, de fapt, le-am solicitat”, a afirmat Renate Weber.

Aceasta a dat ca exemplu includerea COVID-19 în lista afecţiunilor pentru care se plăteşte concediul medical sută la sută, ordinul Ministrului Sănătăţii privind externarea pacienţilor asimptomatici după 10 zile, ori cazuri legate de situaţia pacienţilor internaţi în unele spitale de psihiatrie.

"Nu am primit răspunsuri, dar câtă vreme ministerele au acţionat aşa cum era firesc, noi am fost mulţumiţi de această situaţie”, a adăugat Avocatul Poporului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO