Reincepe campania “Let`s Do It, Romania!”. Orice roman poate ajuta la realizarea Hartii Deseurilor

Dată publicare: 20-04-2012 16:32
Dată actualizare: 07-09-2012 09:23


Let's Do It, Romania! - Brasov

Anul acesta, cartarea devine si mai simpla la Let`s Do It, Romania!Toti cei care vor sa contribuie la realizarea Hartii Deseurilor pot incarca mormane de gunoi pe site-ul www.letsdoitromania.ro la sectiunea  Incarca un morman nou.

Cartarea se realizeaza astfel: voluntarii merg pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului.

Pentru aceasta, ei vor completa o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul.

La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman.

In afara de modalitatea clasica de cartare, voluntarii pot utiliza si aplicatii pe mobil pentru a carta in timp real. In acest moment, este disponibila aplicatia gratuita pentru iOS (folosit pentru IPhone), urmand ca in curand sa fie finalizata si aplicatia pentru sistemul Android.

Mormanele identificate vor fi curatate de voluntari pe 12 mai, Ziua de Curatenie Nationala in 2012. Anul acesta, actiunea de curatenie nationala va imbraca o noua forma: in fiecare judet vor fi alese zonele in care se va face curatenie, fiecare locuitor al tarii avand astfel posibilitatea de a vota zona pe care si-o doreste curata.

Numarul de zone din fiecare judet va fi stabilit in functie de zonele propuse, dar si de resursele locale. Etapa de votare va incepe pe 9 aprilie si se va incheia pe 23 aprilie si se va desfasura pe site-ul www.letsdoitromania.ro

"Let’s Do It, Romania!" cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania

„Let’s Do It, Romania!” isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In 2010 si 2011, in cele 2 editii organizate pana in prezent, peste 500.000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala.

In 2012, Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care Romania va face curatenie alaturi de Bulgaria, Republica Moldova si Turcia, ca parte din initiativa globala Let`s Do It World! Peste 85 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie.

Pentru mai multe informatii, persoanele de contact sunt:

Anamaria Hancu, anamaria.hancu@letsdoitrormania.ro, 0734 857 405

Anca Banita, anca.banita@letsdoitromania.ro, 0724 229 678

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO