Reacție de tip șoc anafilactic, după o vaccinare în Timiș. Medicii au intervenit rapid
A doua reacție severă la administrarea vaccinului anti-COVID s-a înregistrat în Timiș. O persoană a suferit o reacție anafilactică, însă intervenția rapidă a medicilor a înlăturat pericolul.
Reacția anafilactică minoră a fost tratată de la primele semne și s-a remis imediat, a informat Direcția de Sănătate Publică Timiș, citată de Agerpres. Au mai fost înregistrate alte două reacții adverse la vaccinare în ultimele 24 de ore în cadrul județului, a precizat instituția.
Joi, o doctoriță din Vâlcea de 32 de ani a făcut o paralizie facială temporară în urma vaccinării cu serul Pfizer, o reacție foarte rară, prevăzută și în prospect și care a fost prima de acest fel pe teritoriul României.
În ultimele 24 de ore, în județul Timiș au fost administrate 801 vaccinuri anti-COVID-19 şi s-au înregistrat trei reacţii adverse, potrivit DSP Timiș.
Toate cele trei reacţii adverse din județ s-au înregistrat la rapel.
Din cele 801 vaccinuri administrate (dintre care 160 Moderna), în cadrul primei etape de vaccinare au fost administrate 628 doze (598 rapeluri) şi 173 de vaccinuri în cadrul celei de-a II-a etape a campaniei de imunizare.
De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 34.046 doze şi s-au înregistrat 89 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis, la o persoană hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor, remis, greaţă şi vomă, ageuzie (pierderea gustului) şi anosmie (pierderea mirosului), remise după patru zile, reacţie de tip anafilactic tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat.
Sursa: ProTV / Agerpres
Etichete: paralizie faciala, soc anafilactic,
Dată publicare:
05-02-2021 11:27