Doi bărbați, în șoc anafilactic, după ce au fost înțepați de insecte. Gestul periculos făcut

11-07-2019 15:38

Mare atenţie la înţepăturile de albină sau de viespe, în această perioadă a anului. La Galaţi, un bărbat de 60 de ani şi-a văzut moartea cu ochii, după ce a fost înţepat de de mai multe viespi şi a intrat în şoc anafilactic.

Doar intervenţia rapidă a medicilor veniți cu un elicopter SMURD a făcut ca pacientul să nu se asfixieze. Un alt bărbat, de 35 de ani, de asemenea alergic, a fost salvat de un echipaj al Ambulanței şi transportat rapid la spital.

Bărbatul de 60 de ani, din localitatea Moscu, din judeţul Galaţi, se afla în gospodărie când a fost atacat de un roi de viespi. După ce a fost înţepat de mai multe ori în zona capului, a simţit că se sufocă, iar rudele, care ştiau că este alergic, au sunat repede la 112.

Dr Liliana Dragomir, medic SMURD: „Dumnealui se ştia cu problema asta, însă s-a expus în continuare. Ideea este că am intervenit la timp. De fapt, aici timpul a făcut diferenţa între viaţă şi moarte. Deja era cu edem al limbii, la un timp foarte scurt după înţepătura, asta înseamnă că, în timp de câteva minute, putea să facă edem glotic şi se asfixia."

La fel s-a întâmplat, după numai o oră, cu un bărbat de 35 de ani din comuna Suceveni, tot în judeţul Galaţi. Omul ajuta un apicultor şi a fost înţepat de albine.

Ce agită insectele

 

Dr. Mihai Polinschi, director Ambulanţa Galaţi: „De asemenea, lucra la stupi. A fost înţepat în zona capului şi a fost preluat, i s-au acordat primele îngrijiri şi transportat la Spitalul Municipal Târgu Bujor."

Medicii spun că, în această perioadă a anului, albinele sunt foarte active dar, în acelaşi timp, pot deveni periculoase pentru cei care sunt alergici la veninul lor.

Dr. Mihai Polinschi, director Ambulanţa Galaţi:Pot face un şoc anafilactic cu consecinţe grave, chiar cu deces. Au fost situaţii de genul ăsta, mai ales când vorbim de înţepături mutiple. În perioada asta, mai ales dacă este şi vânt, dacă pacientul emană şi halena alcoolică, albinele devin extrem de nervoase."

Persoanele care ştiu că suferă de astfel de alergii ar trebui să aibă tot timpul la ele o seringă cu antidot, astfel încât să evite instalarea unui şoc anafilactic, mai spun medicii. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO