Decizia luată în cazul lui Mihai Pleșu. Prima reacție, după ce a stat o noapte în arest

07-04-2019 08:03


Mihai Alexandru Pleșu, fiul cunoscutului scriitor și filosof Andrei Pleșu, va fi cercetat sub control judiciar în scandalul cu trafic de droguri în care este implicat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, când a ieșit din Tribunalul Iași, a declarat că este nevinovat.

După aflarea deciziei luată de magistrați în cazul său, a plecat cu avionul spre București și are interdicția de a părăsi Capitala.

„Cum spune vorba aia, nicio faptă nu rămâne nepedepsită în ţara asta."

Aceasta este declaraţia făcută de Mihai Pleșu, la doar câteva minute după ce ordonanţa de reţinere i-a expirat şi a plecat de la Tribunalul Iaşi.

Mihai Pleșu: „Din punctul meu de vedere, eu mă consider în continuare nevinovat. S-au vorbit despre nişte lucruri atât de inexistente şi de trăznăi. Dacă eram traficant de droguri atâta amar de vreme, mă gândesc că la Bucureşti se găsea cineva să mă aresteze, nu trebuia să vină cineva de la Iaşi ca să facă treaba asta."

Sandra Grădinaru, avocat: „Soluţia instanţei e de respingere a referatului DIICOT cu propunerea de luare a măsurii de arestare preventive. Pentru Mihai Pleşu s-a dispus luarea măsurii controlulului judiciar pentru 60 de zile. Nu sunt probe care să susţină aceste acuzaţii. E încântat că va merge acasă la soţie şi la copil."

Sub control judiciar va fi anchetată şi tânăra acuzată că ar fi distribuit droguri în cluburile din capitala Moldovei. Ceilalţi suspecţi din dosar au fost plasaţi în arest la domiciliu.


Ce acuzații i se aduc 

Mihai Pleşu este acuzat că împreună cu alte persoane ar fi pus bazele unei reţele de trafic de droguri de mare risc care funcţiona între Bucureşti şi Iaşi. Suspecţii ar fi avut un limbaj codificat. Fiecare gram de cannabis ar fi fost numit „minut''. Iar dacă solicitau o întrevedere de zece minute însemna că cineva vrea să cumpere zece grame.

Anchetatorii mai spun că Mihai Pleşu voia să „avanseze" de la distribuitor de droguri la producător, dovadă că într-unul din imobilele de pe ce o stradă din Sectorul 2 al capitalei au descoperit o cultură de cannabis. Era îngrijită de el şi de un alt suspect din dosar cu numele de scena „Bucurie"."

Apărătorul bărbatului susţine însă că acele plante nu îi aparţineau lui Pleşu. Şi că tot dosarul se bazează pe probe neconcludente.

Sandra Grădinaru: „Dupa șapte luni de zile de la momentul declanşării anchetei, nu s--a putut spune cu precizie cu certitudine, în aceste acte dacă clientul meu, domnul Pleşu Mihai este furnizor, cumpărător sau consumator."

Avocata lui Mihai Pleşu mai spune că în noaptea de vineri, când a fost audiat la Iaşi, clientul ei nu ar fi fost lăsat să mănânce şi să se întindă. Asta în condiţiile în care suferă de mai multe afecţiuni cardiace. Astfel, starea lui de sănătate s-ar fi deteriorat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO