Cuc taie din cei 180 de km de autostradă promiși. Se concentrează pe o bucată de 6 km
Ministrul Transporturilor vrea să-şi revizuiască planul de a construi 180 de kilometri de autostradă până la sfârşitul anului.
Răzvan Cuc spune că a vizitat mai multe şantiere şi a realizat că unele nu vor fi gata. De pildă, ar putea să taie din promisiuni două tronsoane de 40 de kilometri.
Ministrul Transporturilor a anunţat că nu mai este atât de sigur pe ce a promis.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Răzvan Cuc: "La sfârşitul lunii iunie voi face propria mea evaluarea, pentru că mai sunt discuţii. Am semne de întrebare vizavi de două obiective. Sebeş - Turda lotul 2 şi Cheţani - Câmpia Turzii".
Societatea civilă care monitorizează lucrările de infrastructură îl corectează pe ministrul Răzvan Cuc.
Ionuţ Ciurea, preşedinte Proinfrastructura: "Cred că ministrul trebuie să taie 140 nu 40. Nici dacă îi socotim dus întors nu vom avea 140".
Răzvan Cuc vrea ca măcar bucăţica de autostradă dintre Râşnov şi Cristian de 6 kilometri să fie gata anul acesta, aşa că a cerut să se lucreze inclusiv noaptea şi în weekend.
Porţiunea dintre Comarnic şi Braşov, care ar conţine şi acest tronson micuţ, este doar la nivel de negociere între guvern şi un consorţiu chinezo-turc.
Răzvan Cuc: "Undeva pe la sfârşitul lunii iulie vom finaliza contractul şi se va intra la lucru. Văzând firmele şi puterea lor nu are de ce să fie un eşec. Eu cred că 24 de luni, 28 de luni se poate finaliza lucrarea".
În continuare aşa se circulă pe drumurile care îi aduc pe turişti spre munte. Pe unele porţiuni, şoferii nu pot depăşi 20 de km pe oră, iar pe alocuri se formează şi blocaje. Astfel ca oamenii stau în coloana ore în şir. Hotelierii se plâng că anual înregistrează pierderi şi asta pentru că turiştii sunt sătui să facă până la munte aproape o zi întreagă.
Pe de altă parte cei din opoziţie şi reprezentanţii ONG-urilor sunt îngrijoraţi că statul român ar putea să plătească prea mult şi să nu primească nimic, exact ca în cazul celebrei autostrăzi Transilvania.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!