Razie de amploare în trafic. Cele mai periculoase treceri de pietoni din Capitală

Ultima actualizare: 17-10-2019 19:29

Fiţi precauţi dacă sunteţi şoferi. Peste 1.500 de poliţişti de la Rutieră, Ordine Publică şi Transporturi, au monitorizat numai joi sute de treceri de cale ferată.

I-au pândit pe cei care nu opresc la barieră ori nu acordă prioritate pietonilor. Autorităţile şi-au sporit prezența în stradă, mai ales că de la inceputut anului şi până acum 58 de oameni au murit, doar pe trecerile de pietoni.

Poliţiştii au organizat razii de amploare în peste 500 de zone unde se află treceri la nivel cu calea ferată. Mulţi şoferi au fost prinşi pe picior greşit încercând să traverseze şinele de tren în timp ce bariera era ridicată, dar semaforul era în continuare roşu. Pentru astfel de fapte numai în Constanța 4 au rămas fără permis în doar 10 minute.

Poliţist: "Motivul opririi este că nu aţi respectat semnalul de culoare roşie instalat la semafor cu calea ferată şi cel acustic. O să vă rog să-mi prezentaţi documentele, buletinul, permisul, certificatul de înmatriculare şi asigurarea maşinii."

În Capitală, poliţiştii de la rutieră, transporturi şi ordine publică au început să oprească maşinile din zonele Andronache, Petricani şi Republica. În primele ore ale zilei au fost opriţi peste 100 de şoferi. 60 dintre ei au primit amenzi în valoare de 42.000 de lei, iar 13 au rămas pietoni.

Poliţist: "În momentul în care s-a ridicat bariera, luminile erau roşii, semnalul acustic era în funcţiune. Trebuia să se oprească şi semnalul luminos şi cel acustic şi după să treceţi. Pentru asta vi se suspendă dreptul de a conduce pe 90 de zile."

Zonele vizate sunt marcate de un bilanţ sumbru: în primele 9 luni ale acestui an au avut loc peste 30 de accidente la trecerile de cale ferată. 16 oameni au murit, iar 13 au fost grav răniţi.

Pe de altă parte, în primele 9 luni ale lui 2019, 58 de persoane şi-au pierdut viaţa pe trecerile de pietoni, iar 412 au ajuns la spital. Poliţiştii din Capitală au făcut şi o hartă a celor mai periculoase treceri de pietoni din oraş. În top sunt Şoseaua Berceni, Calea Giuleşti sau Bulevardul Iuliu Maniu.

Pe lista celor mai periculoase treceri de pietoni din Capitală se află şi o trecere de pietoni de pe Bulevardul Alexandru Obregia. A fost catalogată aşa de către autorităţi după ce anul trecut acolo au avut loc 5 accidente în care şoferii nu au acordat prioritate pietonilor.

Femeie accidentată: "Am avut un accident de circulaţie în 2016 în luna august, în curând se fac trei ani. Este inevitabil să nu ai emoţii la trecerea de pietoni după o asemenea experienţă în care ai fost accidentat la trecerea de pietoni."

Bărbat accidentat: "Senzaţia mea a rămas şi va rămâne întotdeauna că toată lumea vrea să te omoare în trafic."

Reporter: "Ţie, personal, ţi s-a întâmplat? Să nu acorzi prioritate?"
Bărbat: "Da, bine, nu să dau peste ei, dar mi s-a intampalt să nu acord prioritate ca oricărui şofer."

Pe teribilişti, poliţiştii îi sfătuiesc să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni sau a celor de cale ferată şi să se asigure mai ales în locurile unde există doar semne de circulaţie, nu şi bariere.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO