Roviniete cu scandal. 15.000 de soferi amendati dau statul in judecata si cer banii inapoi
E vorba de soferi amendati, dupa ce au circulat fara rovinieta pe drumuri nationale. Cei mai multi sustin ca agentii Companiei Nationale de Drumuri incalca procedura legala, iar procesele verbale ar trebui anulate.
Nici vorba, le raspund oficialii, care avertizeaza ca rovinieta trebuie achitata si pentru drumurile nationale care traverseaza localitatile, mai putin municipiile si resedintele de judet.
Adrian locuieste de cativa ani la Popesti Leordeni, un mic orasel lipit de Bucuresti si traversat de Drumul National 4, care face legatura dintre Capitala si Oltenita. S-a trezit acasa cu un oaspete nepoftit: un agent al Companiei Nationale de Drumuri Nationale care i-a dat o veste proasta: este amendat pentru ca a circulat prin oras fara sa fi platit taxa de drum.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La sfarsitul anului trecut, agentii companiei de drumuri nationale au amendat sute de localnici din Popesti Leordeni pentru ca au circulat fara roviniete. Instiintarile au ajuns insa foarte tarziu, dupa aproape sase luni.
Cei mai multi dintre ghinionisti au apelat la serviciile unui avocat care spera sa-i convinga pe judecatori sa anuleze procesele verbale de amenda.
Oficialii Companiei de Drumuri Nationale resping toate criticile. Sustin ca pot dovedi foarte usor ca un sofer este amendat dupa ce a incalcat legea.
Soferii amendati cer modificarea legii, astfel incat sa poate circula prin localitati pe un drum national fara rovinieta, dar oficialii nu sunt de acord.