Amenzile pentru rovinieta au blocat sistemul: 1 milion de contraventii

Dată publicare: 28-02-2011 18:34
Dată actualizare: 06-11-2012 05:44


Daca stiti ca v-a inregistrat camera de verificare a rovinietei, dar inca nu v-a ajuns amenda prin posta, aflati ca scaparea este numai temporara.

De vina sunt pozele celorlalti un milion de soferi, prinsi fara taxa de drum platita. Avalansa de contraventii a ajuns sa blocheze activitatea la Compania de Drumuri. 

Statul vrea sa angajeze acum, cu milioane de euro, o firma specializata de curierat si o armata de avocati, care sa adune banii pentru buget.

Desi mesajul este clar, "Nu plecati la drum pe drumurile nationale sau autostrazi fara rovinieta valabila", aflati ca o treime dintre soferi inca merg la risc.

De cateva luni, zeci de camere fixe si mobile impanzesc drumurile nationale si au centralizat deja peste doua milioane de fotografii ale unor vehicule. Dupa trierea celor care circula legal, s-au adunat undeva spre un milion de contraventii. Cea mai ieftina amenda incepe la 250 de lei, plus 28 de euro despagubirea catre drumari. La camioane, amenda ajunge la peste 1.000.

CNADNR este coplesita de numarul urias de amenzi pe care trebuie sa le imprime, sa le puna in plicuri si sa le trimita acasa, asa ca a inceput sa caute firme care sa presteze aceasta munca. Costul estimat este de o cincime din valoarea amenzii, adica peste cinci milioane de euro pe an. Ramane de vazut cat vor costa recuperatorii, pentru ca sumele care trebuie stranse de la amendati depasesc 30 de milioane de euro.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO