Proteste în mai multe orașe din țară, împotriva restricțiilor. Sute de persoane s-au strâns în Piața Victoriei

Dată publicare: 20-03-2021 18:00
Dată actualizare: 21-03-2021 07:32


Protest în București - 7

Câteva sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din București, pentru a protesta față de restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

La protestul din Piaţa Victoriei, început în jurul orei 14:00, a fost prezentă şi senatoarea Diana Şoşoacă, relatează Agerpres.

Ea a criticat Guvernul, pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, solicitând alegeri anticipate şi alcătuirea unui guvern format din tehnocraţi. 

Senatoarea a criticat obligativitatea purtării măştii de protecţie de către elevi, în timpul orelor de sport, şi a susţinut că că situaţia generată de pandemie trebuie să fie gestionată de "profesionişti adevăraţi".

În jurul orei 17:30, manifestanţii din Piaţa Victoriei au plecat spre Parcul Izvor, purtând o pancartă cu mesajul "Spunem nu vaccinării forţate".

Un alt protest s-a desfăşurat sâmbătă şi la Piaţa Universităţii, în zona Fântâni.

Manifestanţii au purtat steaguri, dar şi icoane, precum şi pancarte cu mesaje precum "Jos masca, nu vaccin!". Ei au ascultat discursuri rostite pe o scenă improvizată, amenajată în spatele unei autoutilitare, unii vorbitori criticând faptul că vaccinurile nu ar fi suficient testate.

 

Jandarmeria a dat amenzi după protest

 

 

În legătură cu manifestațiile publice de protest care au avut loc  în zonele Piața Victoriei, Piața Universității, Parc Izvor și zona statuii Leu, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Până la momentul întocmirii acestui comunicat, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât și unora dintre participanți.

Organizatorii activităților au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.

Participanții la adunările publice au fost sancționați pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun.

Proteste în mai multe orașe ale țării

 

Şi în Centrul Civic din municipiul Braşov, câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază, pentru a se alătura protestatarilor din alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare.

Ei se opun „discriminării” pe criteriul legat de vaccinare şi cer „respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”.

De asemenea, un protest faţă de măsurile anti-COVID a avut loc și în faţa sediului Prefecturii Galaţi.

Manifestanţii, aproximativ 50 de persoane, au afişat un banner cu inscripţia "Stop vaccinării obligatorii!", iar unii dintre ei au purtat tricouri cu inscripţia "Nu vaccinării forţate!".

Deşi protestatarii au purtat steaguri tricolore cu însemnele AUR, iar una dintre persoanele care au organizat acţiunea este membră AUR, aceasta a ţinut să precizeze că manifestaţia de protest este apolitică, motivul manifestaţiei fiind "abuzurile statului împotriva cetăţenilor români".

Aproximativ 100 de persoane au protestat la Timişoara

 

Circa 100 de persoane au protestat sâmbătă la Timişoara, în Piaţa Victoriei, împotriva restricţiilor în contextul pandemiei. Oamenii au strigat mai multe lozinci, printre care şi la adresa primarului Dominic Fritz.

Jandarmeria a dat câteva amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş mai precizează că în urma protestului neautorizat vor fi aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale organizatorilor şi unora dintre participanţi.

Sursa: Agerpres, News.ro, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO