Protest spontan la Salina Slănic Prahova. ”La 40 de ani de muncă am salariu de mizerie”
Un protest spontan a avut loc marți la Salina Slănic din Prahova. Angajaţii de acolo au mers la serviciu, dar, nemulţumiţi de salarii şi de lipsa investiţiilor, au ales să nu facă nimic.
În tot acest timp, zeci de camioane sosite din toată ţara pentru a încărca sare au rămas încremenite pe marginea drumului.
"La 40 de ani de muncă salariu de..mizerie, nu se merită.
Putem spune că v-a ajuns cuţitul la os?
Mai rău, mai jos."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nemulţumiţi, două sute de angajaţi ai Salinei Slănic au declanşat un protest chiar la locul de muncă. Deşi s-au prezentat la serviciu, au decis să nu facă nimic toată ziua. 80 dintre ei lucrează în subteran, iar ceilalţi, la suprafaţă.
Muncitor: "Ştiţi ce înseamnă, să munceşti în praf, în frig şi în zgomot în de toate şi fără oxigen şi să îţi pice tavanul în cap. Şi pentru câţi bani? Doamna am muncit 44 de ani, am reuşit performanţa în 44 de ani să am 1.900 pe lună. Brut."
Camelinc Rotaru, muncitor: "Cât putem cum să împărţim din 19 milioane, care nu sunt nici aia curaţi ca de fapt s-ar putea să fie vreo 15 şi ceva. E riscul vieţii sunt multe riscuri e riscul îmbolnăvirii."
Liderul de sindicat susţine că oamenii vor ca salariile să fie mărite cu două sute de lei. În plus, protestatarii cer şi investiţii în mâna ce aduce un profit considerabil societăţii naţionale a sării - Salrom.
Alexandru Drăgoi, lider de sindicat: "În contextul în care acum un an am depăşit absolut, cum să vă spun şi profitul şi veniturile cu mult bani de investiţii sunt."
În timp ce minerii protestau, şoferii camioanelor au aşteptat în zadar să plece încărcaţi cu sare.
Conducerea Salinei Slănic susţine că societatea naţională a sării este cea care ar putea să îi convingă pe salariaţi să înceteze protestul. Şi asta doar dacă vor da curs revendicărilor care vizează mărirea salariilor, dar şi stabilirea unui plan de investiţii.