Sute de taximetriști au protestat în fața Guvernului, dar au plecat acasă mulțumiți


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 13:47
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 07:40
Categorie: Stiri Sociale

A fost a doua zi de proteste în centrul Capitalei. Sute de taximetriști au ocupat și joi Piața Victoriei și au cerut Guvernului să schimbe legislația care le reglementează activitatea.

Executivul a anunțat oficial că săptămâna viitoare va promulga ordonanța prin care șoferii care oferă servicii de car sharing să fie amendați dacă nu au atestat de transport persoane.

În jurul orei 12.00, taximetriștii au plecat mulțumiți de promisiuni.

De la 6 dimineață, sute de taximetriști din Capitală și din alte orașe au venit în Piață Victoriei. De această dată traficul nu a mai fost restricționat pe vreo arteră principală, așa că s-a circulat normal în zonă. Reprezentanții protestatarilor au fost primiți în sediul Guvernului pentru negocieri.

Vasile Ștefănescu, director COTAR: ”Am vorbit cu mai mulți oficiali, pentru că Dancila e plecată. Ne-au promis că săptămâna viitoare vor da ordonanță”.

Actul normativ pe care îl pretind protestatarii le va permite polițiștilor să-i sancționeze cu amenzi de până la 5.000 de lei, chiar de la prima abatere, pe șoferii care practică serviciul de car sharing fără atestat.

Atestatul se poate obține în urmă unor cursuri și a unui examen, iar întreg procesul durează aproximativ o lună.

Joi, Brigada Rutieră a anunţat instituirea de restricţii, în intervalul orar 06.30-15.00.

Astfel, începând cu ora 6.30, a fost restricţionat traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu. 

Începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei a fost resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Şoferilor li se recomandat ca rute alternative Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Şos. Bucureşti-Ploieşti şi Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Şos. Bucureşti-Ploieşti.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

FULLSCREEN
Sute de taximetriști au protestat în fața Guvernului, dar au plecat acasă mulțumiți
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO