Prognoza meteo în București pentru următoarele 2 zile. Mesajul de informare al meteorologilor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2018 11:15
Categorie: Vremea

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, a anunțat că Bucureștiul va avea parte în următoarele 2 zile de ploaie, urmată de lapoviță și ninsoare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, până la ora 20:00, vremea continua să fie rece şi predominant închisă.

Se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie sau burniţă, astfel că stratul de zăpadă va continua să se topească. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40 - 50 km/h în prima parte a zilei, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maxima va fi cuprinsă între două şi patru grade Celsius.

De asemenea, în intervalul 19 noiembrie, ora 20:00 - 20 noiembrie, ora 8:00, vremea va rămâne rece în Capitală, cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla în general slab.

Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Potrivit prognozei, începând de marţi dimineaţă, de la ora 8:00, şi până miercuri la aceeaşi oră, vremea nu se va schimba şi va fi în continuare închisă şi rece. Temporar, din a doua parte a zilei va ploua, posibil moderat cantitativ noaptea şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a intervalului, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de două grade, în timp ce minima va oscila între -1 şi zero grade Celsius.

Totodată, din 21 noiembrie, ora 8:00, şi până pe 22 noiembrie, ora 8:00, vremea va fi închisă şi deosebit de rece. Ziua, temporar va ploua, iar seara şi noaptea vor fi precipitaţii, la început sub formă de lapoviţă, când vor fi condiţii de polei, apoi doar ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi de cel mult 1 - 2 grade Celsius, iar pe timpul nopţii valorile termice se vor încadra între -2 şi -1 grad.

Gabriela Băncilă, director ANM: Astăzi, precipitațiile în Capitală încetează. Valabilitatea atenționării cod galben pentru partea de sud a țării, inclusiv pentru municipiul București s-a încheiat. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat în această dimineață la ora 10 informațiile, iar de interes pentru intervalul următor, cel puțin pentru zona municipiului București, este mesajul de informare al meteorologilor, care va intra în vigoare mâine dimineață la ora 6.

Vizează precipitațiile moderate cantitativ sub formă de ploaie, pe care le așteptăm pe parcursul zilei de mâine, condiții în care își poate face apariția poleiul, dar și intensificările de vânt. Mai precis, în Capitală apreciem că precipitațiile își vor face apariția în a doua parte a zilei de mâine. Vor continua și pe parcursul nopții de marți spre miercuri și - cel puțin în prima parte a zilei de miercuri, când acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie, în condițiile în care mâine dimineață temperatura va coborî cel mai probabil spre minus 4 grade - apariția acestor precipitații asociate cu intensificări ale vântului în jurul a 45 de kilometri pe oră la rafală, cel mult, creează condițiile apariției poleiului.

Miercuri există posibilitatea ca precipitațiile să se transforme din nou în lapoviță și ninsoare.”

Șoferii și pietonii, nemulțumiți că nu s-a făcut deszăpezirea

Primul val de zăpadă a adus dimineaţa probleme în Capitală. S-a circulat greu şi au fost blocaje la intrarea în Bucureşti. În urma ninsorii, 23 de copaci s-au rupt, iar 19 maşini au fost avariate.

A nins fără încetare toată noaptea și zăpada s-a depus pe șosele, spre disperarea șoferilor. Supărați, spun că drumurile nu au fost curățate, deși primăria a anunțat încă de duminică seară că se va interveni cu sute de utilaje. Capitala și 13 de județe din sud, centru și est se află sub cod galben de vreme severă, iar în București s-a instalat iarna în doar câteva ore.

În Capitală a început să ningă în jurul orei 22.00, iar totul părea să fie sub control. Câteva ore mai târziu în care a nins viscolit, fără oprire, un strat gros de zăpadă s-a depus pe şosea şi a îngreunat circulaţia şoferilor.

Șofer: „Groaznic, e plin de omăt pe şosea. Au trecut, dar nu se deszăpezește cum trebuie."

Șofer: „Foarte greu se circulă, nu am văzut nicio maşină de dat zăpada. Abia opresc la semafor chiar şi cu cauciucuri de iarnă."

Totuşi, primăria Capitalei a anunţat duminică seară că 328 de utilaje de deszăpezire au fost pregătite să cureţe străzile.

Șofer: „Nu ne aşteptam, ne-a luat prin surprindere, nu ştiu cum s-a întâmplat. Am plecat de dimineaţă era o vreme extraordinară şi uite acum."

Primarul general a convocat luni dimineaţă comandamentul de iarnă.

Gabriela Firea: „Într-adevar se adevereşte vorba că de câte ori e vreme rea ne luăm pe post de umbrelă maşina şi nu e un lucru bun. Cred că noi ca cetăţeni putem aduce o contribuţie la fluidizarea traficului prin renunţarea la autoturismul personal, măcar în unele zile din săptămână, dacă nu se poate în toate.''

Recunoaşte însă că nu există suficiente mijloace de transport în Bucureşti. De dimineaţă, o femeie a fost nevoită să ceară o mână de ajutor pentru a putea ajunge din autobuz pe trotuar.

Femeie: „Aglomeraţie, pierdem timp, apă multă, zăpadă pe trotuare. Aceleeași problemă ca în fiecare an. Ne prinde pe nepregătite.”
Reporter: „Aţi plutit?”
Femeie: „Ca să nu intru cu picioarele în zăpadă. Trebuia să ne aşteptăm şi la zăpadă.”
Reporter: „Trotuarele s-au aşteptat?”
Femeie: „Nu s-a aşteptat nimeni să le cureţe, n-a venit nimeni să le cureţe, mai ales aici unde e spațiu îngust. Sperăm că într o zi - două să se cureţe, dacă nu mai ninge.”

Oamenii au format un şir indian pentru a înainta pe trotuare.

În timp ce oamenii circulau pe carosabil pentru că trotuarele erau pline de zăpadă, lucrătorii făceau curăţenie în parc.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO