MAE: Cod galben de vreme rea în Bulgaria


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2018 09:14
Categorie: Vremea
ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Bulgaria că luni și marți va fi în vigoare un cod de ninsoare şi ploaie.

 

 Potrivit MAE, au fost emise următoarele coduri de atenţionare meteorologică:

Cod galben de ninsoare în regiunile: Vidin, Montana, Vraţa, Sofia, Sofia-Regiune, Pernik, Kiustendil, Loveci, Pleven, Gabrovo şi Veliko Târnovo. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare, cu valori între 15 şi 30 litri/mp. Stratul de zăpadă format va atinge 5 cm, iar în zona montană până la 15 - 25 cm şi există pericolul formării de polei;

Cod galben pentru căderi de ninsoare şi ploaie în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian şi Plovdiv, unde se vor înregistra însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, cu valori cuprinse între 20 şi 30 litri/mp. Stratul de zăpadă format în zona montană va atinge 10 - 20 cm, existând pericolul formării de polei;

Cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi vânt puternic în regiunile: Dobrici, Varna şi Şumen. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, cu valori cuprinse între 20 şi 30 litri/mp. Vântul va sufla dinspre nord-nord-vest în rafale de până la 20 - 24 m/sec;

Cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile: Stara Zagora, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol, Burgas, Ruse, Târgovişte, Razgrad şi Silistra. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care vor atinge valori între 20 şi 30 litri/mp.

Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţia pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării de polei, a troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de precipitaţii însoţite de vânt puternic, precizează MAE.

 Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu, http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO