Codul galben de ninsoare s-a prelungit. Harta județelor vizate


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Noiembrie 2018 10:35
Categorie: Vremea
ninsoare munte

Meteorologii au prelungit, luni, codul galben de ninsori până la ora 22.00, în zona Carpaților Orientali și în Moldova. Totodată, de marți și până miercuri se vor semnala polei și ninsori în mai multe zone.

UPDATE: Meteorologii au anunţat că luni noapte va ninge în Moldova şi la munte - unde va predomina lapoviţa. În Banat şi Oltenia însă va ploua. Cantităţile de apă vor fi destul de mari şi potrivit meteorologilor se pot acumula 25 de litri pe metrul pătrat. Vântul va sufla cu putere în estul şi sud-estul ţării, iar minimele termice vor ajunge la minus 10 grade Celsius. De marți dimineaţă, este aşteptat un nou val de precipitaţii.

De luni de la ora 10.00 și până la ora 22.00 se vor semnala ninsori în general moderate și strat de zăpadă, în zona Carpaților Orientali și Moldova.  Pe parcursul zilei de luni, în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

Totodată, până luni la ora 20.00 se vor semnala intensificări ale vântului și predominant ploi însemnate cantitativ în județele Tulcea, Buzău, Brăila.

„În județele Tulcea, Buzău și Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 - 75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp”, informează ANM.

Totodată, de marți dimineața, de la ora 06.00, și până miercuri, la ora 10.00, se vor semnala polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, mixte la munte, mai ales ninsoare în Moldova, intensificări ale vântului

„În intervalul menționat se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni”, mai precizează ANM.

Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70 - 75 km/h.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO