Vin ninsorile în aproape toată țara, de duminică seara. Zonele vizate de avertizare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Noiembrie 2018 19:25
Categorie: Vremea
ninsoare

Un cod galben de vreme rea va fi în vigoare, începând de duminică seară, în trei sferturi de țară.

Un cod galben de ninsoare, lapoviță și ploaie, va fi în vigoare începând de duminică seara de la ora 22.00 și până luni la ora 10.00. Avertizarea vizează Oltenia și vestul, centrul și nordul Munteniei, potrivit unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, în intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40 - 50 km/h.

O altă avertizare va fi în vigoare de duminică, de la ora 22.00, și până luni seara, la aceeași oră, în Carpații Meridionali și Orientali, munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei, unde vor fi ninsori moderate.

Astfel, în cursul nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45 - 55 km/h, în special în sudul Moldovei.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, începând din noaptea de duminică spre luni de la ora 03.00 și până luni la ors 18.00 vor fi intensificări ale vântului și ploi.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 - 75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

ÎN CAPITALĂ

Peste 300 de utilaje de deszăpezire pregătite să intervină în această noapte, în Capitală.

Având în vedere avertizarea primită duminică de la Administraţia Naţională de Meteorologie care anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare în Capitală, primarul Gabriela Firea a solicitat operatorilor de salubritate că, pe tot parcursul nopţii, să aplice tratamente cu material antiderapant în pante rampe, poduri şi pasaje, dar şi în zona şcolilor, spitalelor şi a altor instituţii de interes public, astfel încât mâine dimineaţă traficul rutier şi cel pietonal să nu fie afectate. Operatorii trebuie, de asemenea, să plaseze utilaje de deszăpezire în puncte fixe, în toate sectoarele Capitalei, astfel încât să se poată interveni cât mai rapid, în cazul în care condiţiile meteo o vor impune”, informează Primăria Capitalei.

Conform raportărilor, în toate cele şase sectoare sunt pregătite de intervenţie 328 de utilaje. O parte dintre aceste utilaje vor fi poziţionate, începând cu ora 21.00, în următoarele puncte fixe:

Piața Constituției, Academia Militară, Intersecția Alexandria/Măgurele/Antiaeriana, Giuleşti, sub podul Grant, Cora Lujerului, Piaţa Victoriei, Cal. Grivitei, Pta Romana, Bdul Aviatorilor, Pescăruş, Pta Charles de Gaulle, Cal. Floreasca (Ţărmului), str. Nicolae Caramfil MOL, Aerogării OMV, Gara de Nord, Banu Manta, DN MOL pod Otopeni, Poligrafiei, LUKOIL Jiului, Bucuresti-Targoviste MOL, Bucureşti Noi OMV, Aleea Privighetorilor (Academia de poliţie), Sos Chitila OMV, Timpuri noi (metrou), Splai Unirii, vizavi de Horoscop, Fântâna Văcăreşti, Apărătorii Patriei, intersecţie Alexandru Obregia cu str.Turnu Măgurele, Fântâna Florilor, Platou Pieptănari, Intersecţie Brancoveanu cu Olteniţei, parc Tineretului (intrarea principală), Rond Coşbuc, Capăt Progresul, intersecţie Luica cu Giurgiului, Pod Europa, Pod Fundeni, Pod Pipera, Pod Dna. Ghica, Dna. Ghica/Colentina, Pasaj Obor, Capătul tramvaiului 14.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO