Profesorii de la un liceu din Eforie ”refuză cu vehemență ”să predea online. Reacția elevilor

Ultima actualizare: 28-10-2020 07:15
scoala
StirilePROTV

Un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic ”Carmen Sylva” din Eforie Sud a sesizat că mai mulţi profesori refuză să predea online, într-o săptămână fiind făcute doar 14 dintre cele 32 de ore din programa şcolară.

 

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a făcut publică problema şi solicită implicarea conducerii unităţii de învăţământ şi a Inspectoratului Şcolar.

Elevii consideră inacceptabilă atitudinea şi apreciază că un astfel de profesor, fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ.

”În urmă cu câteva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud a analizat situaţia orelor online care ar trebui să se organizeze şi a constatat că, din cele 32 de ore de curs dintr-o săptămână de şcoală, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului că profesorii refuză să predea în mediul online, cu toate că unitatea de învăţământ se află în scenariul hibrid. Având în vedere situaţia excepţională în care ne aflăm la nivel naţional şi luând în considerare modificările din sistemul de învăţământ menite să asigure continuitatea parcursului educaţional al elevilor în orice condiţii considerăm inacceptabilă atitudinea profesorilor care refuză predarea în mediul online”, a transmis, marţi seară, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa.

 

Ce spun elevii

 

Elevii fac referire la prevederile Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, dar şi a modificărilor aduse asupra fişei postului cadrului didactic, care menţionează că profesorii au în atribuţii asigurarea continuităţii procesului didactic prin intermediul tehnologiei şi al internetului.

”Practic, luând în considerare situaţia în care ne aflăm, în care procesul educaţional trebuie să se mute în spaţiul online pentru a proteja sănătatea tuturor actorilor implicaţi, este imperioasă implicarea profesorilor şi a elevilor în desfăşurarea orelor online, astfel încât să nu se înregistreze lacune în învăţare, iar educaţia să poată continua în parametri optimi. În acest sens, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa condamnă atitudinea cadrelor didactice care refuză predarea în mediul online şi solicită direcţiunii Liceului Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să întreprindă toate măsurile necesare, astfel încât derapajele de acest gen să nu mai existe în sistemul educaţional”, a mai transmis organizaţia.

„Astfel de atitudini superficiale, în care profesorii refuză cu vehemenţă predarea în mediul online şi privează accesul la educaţie a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate şi sancţionate de către direcţiune. Un profesor care nu vrea să transpună în spaţiul virtual conţinuturile pe care le-ar preda, în mod normal, la clasă, are două opţiuni: fie solicită concediu fără plată până la sfârşitul pandemiei, fie îşi dă demisia din învăţământ”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO