Profesor din Lupeni, fost viceprimar, acuzat ca a batut un elev. "Era vanat la gat si la spate"

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

Este ancheta la o scoala din judetul Hunedoara, dupa ce parintii unui elev de clasa a sasea au reclamat ca fiul lor ar fi fost batut de un profesor de matematica.

Initial, copilul nu a vrut sa spuna nimic acasa, dar parintii au aflat de la colegi ce s-a intamplat. Miercuri, ei au depus o plangere la politie. In paralel, si conducerea scolii a inceput propriile verificari.

Incidentul a avut loc la o scoala din Lupeni. Mama elevului a aflat marti seara ca ceva s-a intamplat la ore. “In momentul in care eu am fost sunata am intrebat copilul ce a patit, m-am gandit ca a facut ceva rau, si-a ridicat tricoul, l-am intrebat cine i-a facut asa ceva si a zis ca domnul Lungan. Era vanat, foarte vanat, la gat si la spate. O sa merg sa scot certificat medico-legal.”

Parintii altor copii au discutat si ei cu acestia despre cele intamplate la ora de matematica. Asa au aflat parintii elevului batut despre incidentul respectiv. “Nepotica mi-a povestit mamaica nu e adevarat, o bombanit el ceva acolo si nu e prima data cand nu numai in acel copil a dat, ca in majoritatea ii loveste”, spune bunica unui copil.

Conducerea scolii a inceput o ancheta. Daniel Ianosz, directorul liceului din Lupeni: “Am fost suprinsi, niciodata nu s a intamplat la scola noastra asa ceva, nu ne asteptam sa se intample ce spun parintii, o sa vedem daca e adevarat, am informat inspectoratul scolar, in zilele urmatoare domnul profesor va fi asistat la ore, vom intruni o comisie de cercetare.”

Profesorul, fost viceprimar al orasului, urma sa se pensioneze in vara. “Anul acesta a revenit la catedra, niciodata nu a trezit suspiciunea ca ar putea sa se ajunga sa agreseze in vreun fel un elev”, spune directorul.

Profesorul vizat de aceste acuzatii a refuzat sa faca vreun comentariu.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO