Decizia finala in cazul Elodia, amanata pentru 27 mai. Cioaca: "N-am omorat pe nimeni. Nu vedeti padurea din cauza copacilor"

20-05-2014 13:14


Emotii mari pentru Cristian Cioaca, la ultimul termen al procesului in care este judecat pentru moartea sotiei sale, Elodia Ghinescu.

Magistratii i-au anuntat pe aparatorii celor doua parti ca doar marti isi mai pot prezenta pledoariile finale. Pe baza lor, va fi data sentinta, care poate fi de 12 ani, si nu de 22, cat era cea initiala, pentru ca instanta ia in considerare schimbarea incadrarii din omor calificat in lovituri cauzatoare de moarte.

Dimineata, avocata lui Cristian Cioaca a cerut probe noi la dosar. A solicitat, printre altele, dispunerea unei noi expertize a intregului material genetic, dar de aceasta data la un laborator din Germania. Magistratii au respins insa toate cererile. Dar, spre surprinderea familiei Elodiei Ghinescu, judecatorii au anuntat si ca vor lua in considerare, conform noului cod de procedura penala, incadrarea la o fapta cu o pedeapsa inferioara celei de omor calificat: 12 ani in loc de 22, cat i-a dat instanta de fond.

Emilia Ghinescu, mama Elodiei: "Consider ca a fost crima cu premeditare! A venit de la Pitesti si a vrut s-o omoare. 12 ani sunt egali cu zero, la acest nenorocit, la acest criminal! L-am intrebat unde a ascuns-o."

Cristian Cioaca a iesit destul de ganditor din sala, cu atat mai mult cu cat in orele urmatoare se astepta in orice clipa la sentinta finala. Nu a scos nici un cuvant, pentru ca este eliberat sub control judiciar si nu are voie sa faca declaratii.

In fata instantei, Cristian Cioaca a sustinut ca nu este vinovat de fapta pentru care este acuzat: "Onorata instanta, nu am comis fapta de care sunt acuzat. Nu vedeti padurea din cauza copacilor. Ma voi supune deciziei pe care o veti lua, indiferent care va fi aceasta. Poate ma veti condamna, desi nu am omorat pe nimeni, dar nu-mi condamnati fiul si familia".

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca: "Cata vreme nu s-a savarsit nicio fapta, nicio incadrare nu este corespunzatoare, pentru ca adevarul e unul singur: clientul meu nu a savarsit fapta si nu are nevoie de timp pentru a afirma asta!"

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu: "Daca ar fi fost lovituri cauzatoare de moarte, Cristian Cioaca ar fi trebuit sa anunte salvarea, in momentul in care a lovit-o pe Elodia si Elodia a cazut. Sa-i acorde primul ajutor, poate ca nu murea, dar el ce-a facut? A ascuns, a distrus, a sectionat cadavrul! Este o fapta deosebit de grava."

Instanta se va pronunta, intr-o decizie definitiva, peste o saptamana, in data de 27 mai.

VIDEO PROTVPLUS.RO