Care sunt cei mai problematici angajați: „Ar vrea să devină direct manageri”


Ultimul update: Vineri 22 Noiembrie 2019 13:48
Data publicarii: Vineri 22 Noiembrie 2019 07:19
Categorie: Stiri actuale

Doar 1 din 10 patroni și-ar păstra toți angajații dacă ar fi să-i evalueze în funcție de eficiența muncii, potrivit unui studiu recent.

Cei mai problematici sunt cei din generația Z, adică tinerii până în 23 de ani. Sunt caracterizați că fiind nerăbdători, instabili și cu așteptări prea mari. La polul opus sunt însă cei din generația de până în 39 de ani.

Teofil este managerul unui lanț de cafenele din Iași și are 30 de angajați. Majoritatea fac parte din generația millennials.

Teofil Bozbiciu, manager firmă: „Recrutarea e tot din generația tânără, sub 23. Din 100%, rămân doar 5%. Cu cei tineri trebuie să ai mai multă răbdare, să investești în ei, nu sunt la fel de statornici, dar au mai multe variante. Pentru ei libertatea de a găsi un job este foarte mare și așa apare migrarea lor. Le lipsește răbdarea, ar vrea să devină direct manageri, șefi de echipă, dar lipsa de experiență își spune cuvântul.”

Ionela Mihăilă, angajată, 26 ani: „Am constatat în ultimii 4-5 ani, faptul că cei mai tineri decât noi nu mai sunt așa de responsabili și implicați. De luni merg la lucru și sunt trup și suflet. Sunt selectivi și din punct de vedere salarial.”

Și managerul unei firme de IT povestește că angajații din generația millenials sunt mai echilibrați, în comparație cu tinerii din generația Z.

Sincron Ciprian Diaconașu, vice president engineering firma IT: „Generația millennials sunt cei care au făcut față unei tranziții, de la o generație mai tradițională, mai muncitorească, e esențial să avem în fiecare echipa 1-2 persoane din această generație”.

Ionuț are 24 de ani, a terminat Facultatea de informatică din Cluj, iar acum s-a angajat.

Ionuț Incau: „Ce te interesează în acest moment la un job? Să am o echipa cu care să pot colabora și colegii să fie foarte faini și să fie challenging, să nu faci tot timpul același lucru.”

Potrivit unui studiu BestJobs, la care au participat peste 200 de companii din toată țara, aproape 28% dintre cei care au răspuns spun că cea mai mare problemă a tinerilor este lipsa loialității față de angajator. Cei din generația Z vor salarii prea mari și nu reușesc să se adapteze.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37