Probleme serioase cauzate de ninsorile din nordul țării. Muncitorii au aruncat nisip cu lopata

Ultima actualizare: 03-12-2019 08:00

Iarna a revenit în forţă luni seară în jumătate de nord a ţării. Pe mai multe şosele din Bistriţa Năsăud şi Mureş şoferii au întâmpinat probleme serioase.

După două ore de ninsoare fără întrerupere, zeci de maşini au rămas blocate în zăpadă. Cei care au insistat s-au trezit direct în şanţ.

Autorităţile au intervenit cu întârziere şi abia după câteva ore situaţia s-a remediat.

Nisip aruncat cu mâna dintr-o remorcă, este imaginea dezolantă a autorităţilor din Bistriţa-Năsăud puse față în faţă cu prima ninsoare din acest an. Cum zăpada cădea necontenit, în scurt timp pe carosabil s-a format un strat gros care le-a dat mari bătăi de cap şoferilor.

Șofer: „Nu pot urca, în vârf sunt doi care sunt puşi de a latul drumului, în cealaltă parte e mai rău, plătim taxe degeaba."

Femeie: „Nu se poate pentru că nimeni nu a curăţat drumul şi avem cauciucuri noi şi nu merge. Sunt atâtea sisteme se ştia când vine iarna şi uitaţi ce se întâmplă."

Porţiunea de drum afectată aparţine primăriei din Bistriţa, însă la faţa locului nu şi-a făcut apariţia niciun angajat. Cazul a fost preluat însă de doi lucrători de la drumuri judeţene

Probleme au avut şi cei de la poliţia rutieră sosiţi să fluidizeze traficul. Au avut ei primii nevoie de ajutorul celor blocaţi în nămeţi.

Dacă unii şoferi s-au trezit cu maşina în şanţ, alţii au renunţat şi au făcut cale întoarsă.

După mai bine de o oră şi-au făcut apariţia şi utilajele de deszăpezire, iar traficul a fost deblocat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO