Primul prototip al unui vehicul pentru sistemul de transport Hyperloop. Ce este inedit


Ultimul update: Joi 14 Noiembrie 2019 18:22
Data publicarii: Joi 14 Noiembrie 2019 17:29
Categorie: Stiri actuale
hyperloop

La salonul auto din Dubai a fost prezentat pentru prima oară prototipul unui vehicul creat pentru sistemul de transport hyperloop.

El folosește energia electrică și magnetismul pentru a propulsa vagonul printr-un tub, cu viteze de până la 1220 de kilometri pe oră.

Oficialii companiei dau asigurări că nu va mai trece mult până când sistemul va fi gata de primul drum.

Pe lângă mașini care mai de care mai luxoase sau mai inteligente, la târgul auto din Dubai a fost expus și un prototip de transport de-a dreptul neobișnuit. Arată ca un vagon de pasageri, dar este destinat sistemului Hyperloop produs de compania condusă de miliardarul britanic Richard Branson.

Harj Dhaliwal, director: „Suntem în cabina de clasa I a prototipului. Ceea ce se poate vedea aici e faptul că designul e foarte spaţios, oferă pasagerului confort şi o experienţă plăcută. Vom avea şi un sistem de infotainment,care le va permite călătorilor să aibă o experienţă personalizată, informaţii la îndemână atunci când călătoresc."

Un așa-numit hyperloop este un sistem de transport pentru persoane și bunuri care folosește energia electrică și magnetismul pentru a propulsa vagonul printr-un tub, cu viteze de până la 1220 de kilometri pe oră. Sistemul a fost propus în 2013 de Elon Musk, iar sistemul inventat acum a fost testat deja în deșertul Nevada.

Harj Dhaliwal: „Suntem singura companie din lume care a construit o instalaţie de testare în mărime naturală, unde am făcut până acum peste 400 de teste. Aşadar, am dovedit că tehnologia funcţionează la scară normală."

Compania britanică are însă rivali. O altă firmă, de data această din Los Angeles, vrea să construiască primul traseu de hyperloop, pentru testări, pe un teren lung de zece kilometri, aflat la granița dintre Dubai și Abu Dhabi.

Harj Dhaliwal: „Bineînţeles, există o competiţie, e întotdeauna o competiţie pentru cei care vor să fie primii din lume. Şi, că e vorba despre tehnologia asta, despre tehnologia autonomă sau despre inteligenţa artificială, vrem să fim cei dintâi."

Potrivit planurilor, cu un astfel de mijloc de transport, un drum între Dubai și Abu Dhabi ar dura doar 12 minute, în condițiile în care, în mod obișnuit, călătoria cu mașină durează mai bine de o oră.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO