Primul lot din Autostrada Moldovei s-a stricat la câteva ore după inaugurare. "Eroare de fabricaţie"
La câteva ore după ce a fost inaugurată cu fast, pe prima porţiune de autostradă din zona Moldovei, au apărut deja găuri.
Pe un sector de drum, s-au rupt bucăţi de asfalt, iar unii şoferi au fost nevoiţi chiar să-şi schimbe cauciucurile. Cei din Compania de Infrastructură Rutieră dau vina pe o ''eroare de fabricaţie, la un rost, de pe un pod''.
La scurt timp după ce au fost inauguraţi primii 17 kilometri de autostradă din zona Moldovei, au început să sune telefoanele la firmele care se ocupă de avarii auto.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Reporter: Câte intervenţii aţi avut?
Teodor Nastasa – reprezentant firma intervenţie : „Șase intervenţii au fost pe tot parcursul nopţii.”
Reporter: Ce avarii au fost semnalate?
Teodor Nastasa : „Anvelope sparte. Problema a apărut din cauza loviturilor cu anumite corpuri contondente, respectiv bucăţi din asfalt.”
Pagubele pot fi de ordinul sutelor de euro, dacă sunt avariate şi jantele.
„Aceasta este o anvelopă lovită într-o gaură la viteză foarte mare. Gândiţi-vă ce înseamnă o pierdere de presiune atât de importantă la 100 de km la oră” spune un șofer păgubit.
Adrian Râpă – inginer mecanic: „Pericolul poate să fie de la doar o componentă, anvelopa sau janta strâmbă, la o suspensie distrusă sau chiar mai rău, la un accident cu urmări grave.”
Reprezentantii Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că a fost ''o eroare de fabricaţie la un rost de la un pod'' şi dau asigurări că acum se poate circula în siguranţă, după ce s-au făcut reparaţii de urgenţă. Lucrările nu sunt însă gata, încă mai sunt de montat rosturi, aşa că viteza de circulaţie este limitată la 90 de km/h.
Şoseaua de ocolire a Bacaului face parte din Autostrada Moldovei, care vă o lungime totală de aproximativ 350 de kilometri şi va lega Muntenia de principalele judeţe din Moldova. Lucrările la autostradă ar putea fi gata în 2026, estimează autorităţile.