Primul interviu dat de Mircea Albulescu dupa operatia pe cord. "70 de ani de munca nu sunt de ici de colo"

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

Dupa o operatie dificila pe inima, la 80 de ani, actorul Mircea Albulescu se simte bine. A iesit de la Terapie Intensiva, s-a fotografiat cu medicii si cu ceilalti pacienti si a acordat primul interviu.

Nu a uitat sa glumeasca, demonstrand ca suferintele prin care a trecut nu i-au afectat simtul umorului.

Medicii de la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timisoara, care l-au operat de urgenta, dupa ce i s-a facut rau la un spectacol, spun ca actorul a inceput programul de recuperare si in cateva zile ar putea fi externat.

Dialog purtat intre Mircea Albulescu si personalul medical

Mircea Albulescu: Buna ziua, doamnelor!
Asistenta: Buna ziua! Ce faceti?
Alta asistenta: Am plecat in recunoastere...
Mircea Albulescu: Ma bucur ca sunt printre gagici, cum mi-a recomandat doamna (n.n. sotia)

Dupa o operatie grea pe inima, actorul Mircea Albulescu nu si-a pierdut simtul umorului. De o saptamana se afla internat la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timisoara si incet-incet isi revine, spun medicii.

"70 de ani de munca nu sunt de ici de colo... Si cam trebuie sa te fi lovit cu unii dintre dansii in timpul acesta", spune Mircea Albulescu.

A simtit ca i se face rau chiar dupa un spectacol pe care l-a jucat in Timisoara. Acuza dureri puternice in piept si a fost dus imediat la spital. Medicii au decis sa-l opereze de urgenta si i-au montat pe cord trei bypass-uri. In timpul operatiei, inima i-a fost oprita 45 de minute.

"Orice interventie chirurgicala este foarte, foarte serioasa. Orice interventie trebuie sa o tratam in primul rand, eu ca pacient, sa nu fac magaria sa mor pe masa de operatie", mai spune actorul.

De cand si-a revenit, Mircea Albulescu s-a imprietenit cu toata lumea. Spitalul i-a devenit scena, iar pacientii - spectatori. Nici echipa medicala n-a ratat fotografia de dupa operatie, cu maestrul in cea mai buna forma.

Marian Gaspar, seful Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara: "Face recuperare, gimnasica medicala si in 2-3 zile speram sa il putem lasa acasa."

Medicii spun ca actorul ar putea urca din nou pe scena la inceputul anului viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO