Dosarul retelei de prostitutie din Petrosani. Fiul unui consilier judetean, iubita lui si un taximetrist, arestati preventiv

×
Codul embed a fost copiat

Trei arestari preventive in cazul retelei de prostitutie din Valea Jiului. Printre cei care isi vor petrece 30 de zile dupa gratii se numara si ful unui consilier judetean din Hunedoara.

Update 17:34 Cele trei persoane retinute in dosarul de proxenetism si trafic de minori in care au fost facute mai multe perchezitii in Valea Jiului - fiul consilierului judetean din Hunedoara Dorina Plescan, prietena acestuia si un taximetrist - au fost arestate, joi dupa-amiaza, de Tribunalul Hunedoara.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman, judecatorul a admis propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile facuta de DIICOT - Bitorul Teritorial Hunedoara in cazul celor trei persoane retinute, in noaptea de miercuri spre joi, pentru proxenetism, trafic de minori si constituirea unui grup infractional organizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei trei inculpati au facut contestatie, iar dosarul a fost trimis Curtii de Apel Alba Iulia pentru solutionare", a adaugat Glaman.

Potrivit unor surse judiciare, avocatul lui Ovidiu Daniel Plescan, fiul consilierului judetean UNPR Dorina Plescan, a incercat sa convinga judecatorii ca acesta este nevinovat si a cerut efectuarea cercetarilor cu clientul sau in libertate.

Citește și
batuta Germania
O lume intreaga miscata de povestea Ioanei, tanara batuta pana la coma in Germania. "Sper ca o minune sa-mi faca fiica bine"
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Plescan a fost insa arestat, alaturi de prietena sa, Mihaela Constantina Ciociu, si de taximetristul Silviu Mihaita Prata.

Potrivit unor surse din ancheta, reteaua care exploata mai multe studente si eleve, dintre care doua minore, era coordonata de fiul consilierului judetean, care alegea locurile unde aveau loc intalnirile intre tinere si oameni de afaceri sau profesori universitari. Iubita acestuia, cunoscuta sub porecla "Creata", le racola pe tinere, iar taximetristul era cel care le transporta la locurile unde se intalneau cu clientii.

In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, miercuri, perchezitii la mai multe adrese din Valea Jiului.

Potrivit unui comunicat de miercuri al Politiei Hunedoara, in urma cercetarilor s-a stabilit ca, in perioada iulie - decembrie, membrii gruparii de proxenetism si trafic de minori ar fi recrutat cinci tinere, dintre care doua minore, pe care le-ar fi determinat sa practice prostitutia in mai multe locuri de cazare din Valea Jiului.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca printre fetele racolate pentru prostitutie ar fi si studente de la Universitatea din Petrosani.

In urma perchezitiilor, 15 persoane, intre care un profesor de la Universitatea din Petrosani si fiul consilierului judetean din Hunedoara Dorina Plescan, au fost duse pentru audieri la sediul DIICOT Hunedoara.

In urma audierilor, procurorii DIICOT Hunedoara au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pentru Daniel Plescan, fiul consilierului judetean UNPR Dorina Plescan, prietena acestuia si un taximetrist care transporta tinerele in locurile unde le asteptau clientii.

Suspectii sunt banuiti ca ar fi plasat studente, dar si minore, in hotelurile din zona

In aceasta poveste cu ramificatii in mediul universitar din zona ar fi implicat-o si pe iubita lui, dar si o alta cunostinta - taximetrist.

Toti trei sunt acum dupa gratii, iar joi vor da explicatii in fata unui judecator, pentru ca procurorii au cerut pe numele lor mandat de arestare preventiva.

Suspectii sunt banuiti ca ar fi plasat studente, dar si minore, in hotelurile din zona, iar in ancheta ar fi implicat si un profesor de la Universitatea din Petrosani, audiat deocamdata in calitate de martor.

Daniel Plescan a fost ridicat miercuri de acasa dupa mai multe perchezitii facute in Valea Jiului. Tanarul in varsta de 23 de ani, student la drept la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad, este fiul consilierului judetean UNPR Dorina Plescan. Potrivit unor surse din ancheta, Daniel s-ar afla chiar in varful retelei.

Dorina Plescan: Este student la Arad, la Facultatea de Drept, anul IV, eu ii platesc taxele, eu il intretin, daca era cu bani, ma gandesc ca ar fi avut bani apartamente, masini.

Reporter: Nu mai avea nevoie de banii dumneavoastra.

Dorina Plescan: Corect. Mai mult decat atat, eu il sunam si il verificam. Acolo unde imi spunea ca este, acolo era. Organele abilitate sa-si faca datoria.

Politistii din Hunedoara spun ca membrii gruparii ar fi racolat mai multe tinere, unele studente la Universitatea din Petrosani, altele minore, pe care le-au convins sa se prostitueze.

Fetele ar fi fost plasate prin intermediul lui Daniel Plescan unor oameni de afaceri, politicieni, patroni de restaurante si hoteluri din Valea Jiului, dar si unor cetateni straini.

Suprinzator, printre clientii studentelor s-ar afla si cativa profesori de la Universitatea din Petrosani. De altfel, si un cadru didacatic al acestei institutii, conferentiar la Facultatea de Mine, a fost adus la audieri, in calitate de martor.

Aron Poanta, rector Universitatea din Petrosani: Deci totul s-a intamplat in afara universitatii, universitatea nu cred ca poate fi implicata in aceasta chestiune pentru ca omul cu timpul lui liber poate face ce vrea.

Reporter: Pe colegi ii stiti, pot fi implicati in asa ceva?

Aron Poanta, rector Universitatea din Petrosani: Nu as putea spune, dar am ramas stupefiat despre ce mi s-a adus la cunostinta si nu m-as fi asteptat niciodata la asa ceva.

Vestea s-a raspandit repede printre studenti. In total, 15 persoane au fost duse la DIICOT Hunedoara si alte 11 au dat explicatii, in calitate de martori.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Reteaua care a transformat studente in prostituate la Petrosani. Cine e fiul de consilier judetean care ar conduce gruparea
Reteaua care a transformat studente in prostituate la Petrosani. Cine e fiul de consilier judetean care ar conduce gruparea

Scandal urias in Hunedoara. Fiul unui consilier judetean este cercetat de procurorii DIICOT, care il banuiesc ca ar conduce o retea de prostitutie si trafic de persoane.

O lume intreaga miscata de povestea Ioanei, tanara batuta pana la coma in Germania.
O lume intreaga miscata de povestea Ioanei, tanara batuta pana la coma in Germania. "Sper ca o minune sa-mi faca fiica bine"

Povestea romancei de 20 de ani din Prahova, care se afla in coma intr-un spital din Germania dupa ce a fost batuta de proxeneti, a miscat o lume intreaga.

A plecat in Germania crezand ca va lucra ca menajera. A fost batuta si bagata in coma pentru ca a refuzat sa se prostitueze
A plecat in Germania crezand ca va lucra ca menajera. A fost batuta si bagata in coma pentru ca a refuzat sa se prostitueze

Plecata plina de speranta la munca in Germania, o tanara de 20 de ani din Prahova zace in coma, printre straini

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.