Presedintele CJ Brasov ramane in arest preventiv. Aristotel Cancescu este cercetat pentru atribuirea ilegala a unor contracte

Aristotel Cancescu

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu, va ramane in arest pana pe 23 decembrie, a decis, miercuri, definitiv, ICCJ.

Instanta suprema a respins miercuri contestatia lui Cancescu la decizia de prelungire a arestului.

ICCJ a admis, in 19 noiembrie, propunerea procurorilor anticoruptie de prelungire a arestului preventiv pentru Aristotel Cancescu, in dosarul privind atribuirea ilegala a unor contracte.

Perioada in care acesta trebuie sa stea in arest a fost prelungita pana la 23 decembrie.

In acelasi dosar, ICCJ a decis, pe 20 noiembrie, ca deputatul Ion Dinita sa fie cercetat sub control judiciar, dupa ce plenul Camerei a avizat, marti, luarea de masuri preventive fata de acesta.

Citește și
Aristotel Cancescu
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Presedintele suspendat al CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a fost retinut in 7 octombrie, iar o zi mai tarzu a fost eliberat, dupa ce instanta suprema a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.

Doua saptamani mai tarziu, in 24 octombrie, Aristotel Cancescu a fost arestat preventiv, dupa ce un complet de la ICCJ a admis contestatia procurorilor anticoruptie.

Aristotel Cancescu (PNL) este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In acelasi dosar sunt cercetati administratorul public al judetului Brasov, Radu Ispas, Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, firma care ar fi fost favorizata la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov, si vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu.

Potrivit anchetatorilor, in urma abuzului in serviciu exercitat de Aristotel Cancescu in favoarea firmei SC Ramb Sistem, acesteia i-ar fi fost acordate preferential doua contracte, in 2007 si 2008.

Din documentele din dosar rezulta ca, in schimbul decontarii abuzive a unor sumelor in cuantum de 664.180,54 lei catre SC Ramb Sistem, firma i-a construit lui Cancescu un teren de tenis la resedinta acestuia din Rasnov.

La randul sau, deputatul PC Ion Dinita este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita, dupa ce Consiliul Judetean Brasov ar fi fost prejudiciat, in urma platilor nelegale facute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

In documente din dosar, obtinute de Mediafax, anchetatorii arata ca SC Gotic SA, a deputatului Dinita, era una dintre firmele "de casa" ale Consiliului Judetean (CJ) Brasov, "calitate" rezultata din numarul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioara a pretului, precum si din continutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instantei in cauza.

In aceleasi documente, anchetatorii precizeaza ca, din cercetarile facute pana la acest moment rezulta ca presedintele CJ Brasov Aristotel Cancescu a oferit firmei lui Dinita, cu sprijinul si prin complicitatea vicepresedintelui institutiei si a functionarilor cu functii de conducere din CJ Brasov, doua contracte.

Primul, incheiat in 2006, a vizat lucrari de reabilitarea DJ131C km 17+000 – 29+050 Racos- Rupea, iar al doilea, din 2007, reabilitarea sectorului de drum Augustin-Racos-Sercaia.

Procurorii anticoruptie detaliaza platile facute firmei lui Dinita, precizand astfel ca firma deputatului a primit un milion de lei, suma considerata exorbitanta de catre DNA, in schimbul a doua straturi de asfalt turnate pe doi kilometri de drum in localitatea Racos, dupa care Costea Viorel, director al Directiei de Administrare Drumuri si Poduri din cadrul Consiliului Judetean, a intocmit un referat prin care a propus alocarea unei alte sume de 2.900.000 lei, pentru plata acelorasi lucrari.

Costea este cercetat si el in acest dosar, pentru abuz in serviciu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Dispari in cateva minute, un film cu deputatii Romaniei. Prezenti pentru Hrebenciuc, unii s-au
Dispari in cateva minute, un film cu deputatii Romaniei. Prezenti pentru Hrebenciuc, unii s-au "evaporat" pana la Dinita

Deputatul PC Ion Dinita a fost salvat pentru a doua oara de colegii sai, reuniti in sedinta pentru a vota asupra ridicarii imunitatii sale, in dosarul in care presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, este acuzat de coruptie.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat

Presedintele Consiliul Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Presedintele CJ Brasov, cercetat in libertate pentru coruptie, spune ca nu e un om bogat.
Presedintele CJ Brasov, cercetat in libertate pentru coruptie, spune ca nu e un om bogat. "N-am decat doua case si o ferma"

Retinut in urma cu doua zile pentru fapte de coruptie, presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a scapat de emotii. Dupa mai multe ore de audieri, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au lasat sa plece acasa.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.