Primul club din Bucuresti care a fost inchis de pompieri. Administratorii din toata tara se plang de birocratie

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Pompierii au inchis primul club din Bucuresti. Un local cunoscut, unde au fost gasite insa multe nereguli.

In acelasi timp, in mai multe orase, proprietarii de cluburi si cafenele au stabilit intalniri cu cei de la ISU, in care sa li se explice clar, daca se poate, ce trebuie sa faca pentru a intra in legalitate, mai ales ca documentatia este una stufoasa.

Clubul Princess din zona Regie a fost inchis de pompierii militari dupa ce acestia au controlat in amanunt ce masuri de securitate la incendiu are imobilul.

Este primul local din Bucuresti pe care s-a pus sigiliul pompierilor. Proprietarii au la dispozitie 60 de zile sa intre in legalitate. Pompierii au constatat, spun ei, ca spatiul are un numar insuficient de cai de evacuare si ca lipsesc mijloacele de detectie, semnalizare si stingere a incendiilor.

Clubul a primit o amendat de 30 de mii de lei si a platit deja 15 mii.

In Constanta patronii unor localuri au decis sa ia singuri masuri.

Administratorii incearca sa indeplineasca noile reglemntari insa spun ca intimpina diverse probleme.

"Este clar ca nu vrem sa eludam legea, vrem sa intram in legalitate. O sa propun prelungirea programului de autorizari de la ISU pentru ca nu este posibil sa ai program doua ore martea si doua ore joia. Am stat sase ore astazi la ISU si nu este posibil sa lucram in modul asta."

Reprezentantii ISU si prefectul le-au prezentat administratorilor legislatia si ce articole de lege trebuie sa respecte. Reprezentantii cluburilor sustin insa ca prima piedica este tocmai aflarea documentelor de care ai nevoie.

"Suntem in 2015 si toate aceste document ear fi trebuit sa fie postate pe internet.„

Administratorii se plang ca au nevoie de foarte multe avize care necesita timp pina la maximum 30 de zile.

"Avem noroc ca functionam intr-un fost cinema si avem iesiri de urgenta, avem hidranti, dar mai trebuie facute lucruri. Trebuie simplificata documentatia pentru a putea intra mai repede in legalitate."

Pina acum in Constanta, cei de la ISU au au dat deocamdata doar avertismente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO