Primele nereguli pe litoral, după ce purtarea măștii a devenit obligatorie: „Nu am știut, suntem în concediu”

Dată publicare: 02-08-2020 08:54
Dată actualizare: 02-08-2020 08:54


Cele mai aglomerate locuri de pe litoral au fost verificate sâmbătă seară de către poliţişti.

A fost prima seară în care oamenii au fost obligați, prin lege, să poarte masca de protecție pe faleză şi în alte spații publice deschise.

Unii s-au conformat regulilor de bună voie, alții, doar la vederea polițiștilor.

Pentru că a fost vorba de prima seară, mai mult s-au dat avertismente, însă cei care nu vor ține cont de noile reguli riscă amenzi de până la 2.500 lei.

Prima seară în care purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie pe faleze, promenade și în spațiile aglomerate a decurs cu controale și avertismente din partea forțelor de ordine, iar dacă pe viitor oamenii nu vor ține cont de aceste noi reguli, se vor da sancțiuni.

Polițist: „Ca o recomandare, vă rog să o și purtați acum, dacă nu, sunteți pasibil de săvârșirea unei contravenții, cuantumul amenzii este de la 500 la 2500 lei.”

Bărbat: „Am zis că sunt retras și să iau un pic de aer. ”

Polițist: „Nu contează, sunteți pe faleză. "

Reporter: „Cum vi se par aceste noi reglementări?”

Tânără: „Mi se par absolut normale și mă bucur că se ține cont de ele. Fiecare ar trebui să-și asume această responsabilitate, ca să fim cu toții protejați și să nu se răspândească virusul."

Și faleza Cazinoului din Constanța se regăsește pe lista locurilor aglomerate unde oamenii trebuie să-și acopere gura și nasul între orele 18 și 24.

Reporter: „Știți că de astăzi este obligatorie masca în spațiul public?” 

Femeie: „Scuze, nu am știut. Noi suntem în concediu de patru zile și nu ne-am uitat la televizor. Ok, o să ne punem masca, scuze.”

Bărbat: „Mi se pare ceva normal, trebuiau luate dinainte sincer să vă spun, acum vom vedea dacă majoritatea vor respecta."

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis ca masca să fie purtată permanent în spațiile care tind să se aglomereze: târguri și piețe, stații de autobuz, peroane, curțile bisericilor ori ale instituțiilor publice, la Delfinariu ori în locurile unde se desfășoară spectacole în aer liber.

După 6 seara, gura și nasul trebuie acoperite pe faleză, în piațete și în parcurile de distracție și agrement. Există însă și o precizare interpretabilă în comunicatul autorităților și anume, masca trebuie purtată oriunde se formează aglomerări de persoane și nu se poate respecta distanța.

Tags: litoral, masca, reguli,


VIDEO PROTVPLUS.RO