ANIMAŢIE GRAFICĂ: Cum a fost posibil ca un TIR să intre în curtea unei case, călcând o fetiţă de 3 ani

Ultima actualizare: 08-09-2020 19:24

Accident înfiorător într-un cartier din Iași.

O fetiță de trei ani, care se juca în curte, a fost spulberată de un TIR și a murit. Camionul cu o remorca de 16 metri, încărcat cu hârtie de tipografie, a derapat într-o curbă și s-a oprit în peretele unei case. Verișoara fetiței, cu doi ani mai mare, și bunica lor, care le supraveghea, au scăpat cu viață.

Tragedia s-a produs într-o curbă periculoasă, la intrarea în municipiul Iași. Șoferul, care venea de la Constanța, a pierdut controlul mastodontului, într-o coborâre periculoasă. Vehiculul de mari dimensiuni a ieșit de pe carosabil, a dărâmat gardul de beton al unei case și s-a oprit în perete. Impactul a fost surprins de camera video amplasată în curtea vecină. Fetiță de numai trei ani a fost spulberată. Bunica ei, rănită ușor, a refuzat să meargă la spital, iar verișoara fetiței, de cinci ani, a scăpat neatinsă. Șoferul TIR-ului, de 55 de ani, a murit prins în cabină.

Martor: „Un TIR, aici, în Bucium. Un TIR a intrat într-o curbă, a intrat într-o casă. Ia uitați pe unde a trecut TIR-ul, ia uitați! Cică a prins o copilă, o fetiță a prins, dedesubt, era în curte, se juca! Ferească Dumnezeu!”

Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași: „Copilul prezenta leziuni incompatibile cu viața."

Bărbat: „E păcat de fetița aceea, se juca. Ferească Dumnezeu!”

Bărbat: „Șoferii mai circulă cu viteză. Când ai încărcătură, ar trebui să mergi mai încet. Doamne ferește! Ce s-a putut întâmpla aici.”

Nenorocirerea s-ar fi petrecut din cauza vitezei neadaptate în curbă, spun polițiștii. Din cauza balansului, containerul de pe remorcă s-a desprins și s-a răsturnat pe sensul opus.

Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași: „Ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Ansamblul de vehicule a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul a două imobile, oprindu-se în peretele unui alt imobil."

Polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO