Ciocnire violentă între un camion și un tir în Dâmbovița. Cum s-a produs coliziunea

Ultima actualizare: 08-09-2020 09:38

Pagube însemnate au rămas în urma unui camion scăpat de sub control într-o localitate din Dâmbovița. Mastodontul a lovit un TIR, care a fost aruncat în clădirea primăriei, apoi vehiculul s-a oprit la doi pași de o casă.

La volan se afla un bărbat de 50 de ani, care spune că nu avea viteză și nu știe cum s-a ajuns la un asemenea dezastru.

Şoferul camionului a pierdut controlul asupra volanului pe Drumul Naţional 71, în centrul localităţii Moțăieni. Omul descărcase marfa la o fabrică din apropiere şi se îndrepta spre Târgovişte. Doar că, la un moment dat, a intrat pe celălalt sens de mers, unde a lovit puternic TIR-ul.

Ninel Petre, șoferul camionului: "N-am avut telefonul, ceva în mână, nu mi-am luat privirea de la volan. Am virat stânga, a venit colegul din faţă şi n-am mai avut timp. N-aveam viteză, că dacă aveam mă duceam în casă."

Tânărul de 29 de ani aflat în cabina TIR-ului spune că în zadar a încercat să evite impactul.

Iulian Iuga, şoferul TIR-ului: "Am văzut că bascula a intrat în şanţ, în capătul de pod şi la un moment dat l-am văzut frontal în mine. Eu ca să nu intru în coliziune frontală, am tras dreapta, am intrat în şanţ, el tot a intrat peste mine şi s-a dus în casă, la oameni."

Tir-ul a fost proiectat în clădirea primăriei, iar camionul a pus la pământ două garduri şi s-a oprit la câţiva centimetri de o casă.

George Georgescu, proprietarul gardului distrus: "Soţia a fost chiar aici, la trei metri, cu copilul în braţe. A intrat, a adormit la volan."

Martor: "Am zis că a picat un avion. Cred că l-a luat somnul."

Martor: "Din neatenţie a luat puţin şanţul, a dezechilibrat-o, când a ieşit din șanț a luat capul de pod acolo l-a agăţat pe el. Acesta a vrut să evite şi a intrat aici."

Cei doi şoferi au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat că nu au consumat alcool. Ulterior au fost duşi la secţie, pentru audieri. Din fericire, în urma accidentului nu au rezultat victime omeneşti, însă pagubele sunt consistente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO