Primele declarații ale șoferului autocarului cu turiști greci. Bărbatul care a murit îi făcuse excursia cadou soției

×
Codul embed a fost copiat

13 turiști greci, printre care și doi copii, au rămas internați în trei spitale din București, după accidentul teribil de la pasajul Unirii.

Autocarul lor a lovit limitatorul de înălțime de la intrarea în tunel. Unul dintre călători a murit, din păcate. La audieri, șoferul a susținut că era atent la GPS în momentul impactului, pentru că nu cunoștea traseul. El este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

Jurnaliştii greci spun că imagini filmate de turişti imediat după producerea accidentului au surprins un tânăr care încerca să ajute un pasager blocat de plafonul autocarului. Sâmbătă, turiştii care nu au fost răniţi au plecat înapoi spre Grecia.

Vacanţa bieților oameni s-a încheiat dramatic înainte de Crăciun. Ar fi trebuit să viziteze Palatele Peleş şi Bran, însă după ce au trecut pe lângă moarte, şi-au dorit să ajungă mai repede acasaă.

Unii dintre ei au apucat să le spună jurnaliştilor că şoferul a condus toată noaptea din oraşul Volos, Grecia până în România. Vorbim de o distanţă de peste 800 de kilometri.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Autocarul în care s-au aflat turiştii greci a fost adus în parcarea Poliţiei Rutiere, unde va fi expertizat de poliţiştii criminalişti. Aceştia vor măsura exact care este înălţimea autocarului şi vor verifica şi tahograful. Acesta le va spune dacă şoferul a condus mai mult decât era legal, astfel încât oboseala să fi fost un factor în plus în producerea tragediei.

Poliţiştii l-au audiat pe şofer mai multe ore şi l-au întrebat de ce nu a respectat indicatoarele. Le-ar fi spus că era atent la aparatul GPS pentru că nu ştia cum să ajungă la hotel. După audieri, poliţiştii l-au lăsat să plece fără să-i impună vreo măsură restrictivă. Asta înseamnă că poate inclusiv să plece din ţară.

În cadrul cercetaţilor poliţiştii au ridicat şi imaginile camerelor de supraveghere din intersecţie, care ar putea să lămurească exact ruta pe care a urmat-o autocarul înainte să lovească poarta gabaritică.

Presa din Grecia scrie că bărbatul care a murit în accident avea 53 de ani şi călătorea împreună cu soţia. Excursia era un cadou pentru ea. O altă turistă în vârstă de 30 de ani a fost în stare gravă la spitalul Floreasca. Ceilalţi răniţi sunt în stare bună, spun medicii.

„În spitalele din București sunt internate în acest moment 13 victime ale accidentului care a avut loc ieri la intrarea în Pasajul Unirii. Toți pacienții sunt stabili și conștienți. Femeia internată în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca a fost detubată, este conștientă și a comunicat cu familia. În urma evaluărilor făcute de medici, s-a decis că 4 dintre cei 13 pacienți vor fi externați în cursul zilei de mâine”, a transmis Ministerul Sănătății.

După producerea accidentului, fostul ministru al Transporturilor, deputatul Cătălin Drulă, a făcut mai multe reproşuri autorităţilor locale.

Cătălin Drulă, presedintele USR: „Pentru mine e şocant ca nici acum după producerea accidentului, acea perdea de lanţuri nu e reparată. E vorba să aduci o nacelă pentru schimbat becuri şi să repare această perdea. E un caz clar de nepricepere, de proiectare anapoda, cu mentalitate învechită. Infrastructura trebuie să fie iertătoare cu un şofer neatent sau obosit, imprudent, 1 la 10 mii, consecinţele să nu fie catastrofale, adică să ducă la pierderi de vieţi omenești. O altă modalitate de a construi acel limitator e să fie cu o bară metalică mult mai uşoară care să poată fi ruptă de un astfel de autovehicul.”

La solicitarea Știrilor PRO TV, Primăria sectorului 4 nu a dorit să comenteze situaţia, menţionând că lasă ancheta poliţiei să lămurească lucrurile. În urma altor accidente asemănătoare, primăria a cerut Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice pasajul. Iar instituţia a stabilit ca toate lucrările de renovare efectuate la pasajul Unirii respectă legislaţia în vigoare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Eugen Mîrtz, discipolul lui Gregorian Bivolaru, a fost reținut. Primele declarații după audieri
Eugen Mîrtz, discipolul lui Gregorian Bivolaru, a fost reținut. Primele declarații după audieri

Instructorul de yoga din București considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru a fost reținut joi seară, pentru 24 de ore. Alături de el, și patru complici.

Situație scandaloasă într-o localitate din Dolj. Mai multe acte au fost aruncate pe câmp, după ce a luat foc primăria
Situație scandaloasă într-o localitate din Dolj. Mai multe acte au fost aruncate pe câmp, după ce a luat foc primăria

Situație scandaloasă într-o localitate din Dolj. Acte ce conțin informații personale au fost aruncate pe un câmp, după ce primul etaj al primăriei din Pleșoi a fost cuprins de incendiu.

 

Un urs lovit de mașină pe A1 a fost eutanasiat. Era rănit grav și punea în pericol oamenii din zonă
Un urs lovit de mașină pe A1 a fost eutanasiat. Era rănit grav și punea în pericol oamenii din zonă

Mobilizare de forțe în Alba, pentru găsirea unui urs grav rănit de o mașină, pe autostrada A1. Sălbăticiunea s-a ascuns în vegetația bogată și doar un câine de vânătoare i-a putut da de urmă.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.