Politistii au inceput marti audierile in cazul mortii arhitectei Anca Petrescu, dupa ce familia acesteia, a acuzat ca la mijloc, ar fi fost un malpraxis.

Dupa aproape doi ani si jumatate de la moartea Ancai Petrescu, fostul ministru al sanatatii, Mircea Beuran, a fost chemat penteu prima oara sa dea explicatii in dosarul in care este acuzat de malpraxis, relateaza corespondetul PRO TV Ovidiu Oanta.

Rudele Ancai Petrescu pretin daune de patru milioane de euro de la cei 4 medici care au tratat-o dar si de la cele doua spitale in care a fost internata: urgenta din Timisoara si urgenta Floreasca.

Ana Mihalcescu, avocata familiei Petrescu: ''Au gresit ca nu au descoperit o fisura de colon. A fost si o infectie nozocomiala, au lasat-o sa moara”

Profesorul Mircea Beuran are deocamdata calitatea de martor. La fel si o doctorita anestezista audiata in acelasi caz.

In camera de ancheta, fostul ministru al sanatatii a fost protagonistul unui incident mai putin obisnuit: la cererea avocatilor familiei ancai petrescu a fost pus sa jure pe biblie ca va spune adevarul si numai adevarul. Asta chiar daca daduse deja declaratii ample de mai bine de doua ore.

La discutiile cu autoritatile va ajunge si doctorul Claudiu Turculet, tot de la Floreasca. In acest caz delicat un cuvant greu il vor avea legistii.

Sunt doi ani si jumatate de la moartea Ancai Petrescu, cea care a proiectat Palatul Parlamentului. Ea fusese implicata intr-un grav accident de circulatie, iar apoi a fost internata la Spitalul de Urgenta din Timisoara si salvata de chirurgi.

Ulterior, arhitecta a fost transportata la Spitalul Floreasca din Capitala unde, din motive neclarificate, a suferit o infectie grava, iar in luna noiembrie 2013 organismul ei nu a mai rezistat si a murit.

De atunci, familia nu este impacata cu tragicul sfarsit si crede ca a fost vorba de un malpraxis, motiv pentru care a facut plangere.

In acest dosar s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem.